Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat KURUM’dan Sinop’a Tarihi Ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat KURUM’dan Sinop’a Tarihi Ziyaret

 

    Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’in girişimleri neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat KURUM Sinop genelindeki yatırım ve projeleri incelemek üzere ziyaret gerçekleştirdi.

    Gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak Sinop Valiliği’ne geçen Bakanımız burada Belediye Başkanları ve daire amirleriyle birlikte yatırım ve projeleri inceledi.Valiliğin ardından Sinop Alaeddin Keykubat Camii’nde Cuma Namazı’nı kılan Çevre ve Şehircilik Bakanı daha sonra Tersane mevkiine geçerek Sinop Valiliği’ne kadar olan alan için incelemelerde bulundu.Buradaki ziyaretinin ardından Kültür Merkezi’nde STK’larla biraraya gelen Bakan KURUM son olarak ise AK Parti Sinop İl Başkanlığı’na geçerek burada da il protokolü ve vatandaşlarımızla biraraya geldi.

    Gerçekleştirilen ziyarette Sinop’ta vatandaş ne isterse onun yapılacağını belirten Bakan KURUM, tarihi surların ön plana çıkması ve şehrin rahatlaması hususunda Sinop Belediyesi ve İl Özel İdare Binası için Bakanlık destekli yıkım ve Tarihi Asker Gazinosu için Millet Bahçesi olması hususunda Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İl Jandarma Komutanlığı ile gerekli çalışmaların başlatılacağını belirtti.Paylaşılan projeler vatandaşlar tarafından ve Sinop Protokolü tarafından heyecanla karşılanırken Bakan KURUM yıkılacak binaların yeni yerlerine taşınması hususunda da gerekli maddi ve manevi yardımın Bakanlık tarafından sağlanacağını sözlerine ekledi.

    Ziyaret esnasında ilçemizdeki projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat KURUM ile görüşen Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY görüşmenin olumlu geçtiğini ve yeterli sözlerin alındığını belirtirken açıklamasında; “Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat KURUM’un Sinop ziyareti esnasında ilçemizdeki yatırım ve projeleri görüşme fırsatı bulduk.Bakanımızla yaptığımız görüşmede projelerimiz hususunda olumlu görüş ve sözler aldık.İnşallah projelerimizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz.”ifadelerini kullandı.

    Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat KURUM’a Belediyemiz Atölyelerinde hayata geçirilen Gerze Çinisi armağan ederken, Bakanımız günün sonunda coşkulu şekilde Sinop’tan uğurlandı.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı