ARALIK MECLİSİ’NDE İNDİRİM MÜJDESİ..ANA İHTİYAÇLARA ZAM YOK.

04.12.2019 tarihinde gerçekleşen Gerze Belediyesi 2019 Yılı Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan indirim kararları vatandaşın yüzünü güldürdü.

Meclis Başkanı Cevat ŞENSOY önderliğinde gerçekleşen 2019 yılının son Meclisinde Başkan ŞENSOY ve meclis üyelerimiz aldığı kararlarla vatandaşın yüzünü güldürmeye devam etti.

Her yılın son meclisinde görüşülen ücret tarifelerinin oylandığı Aralık Meclisi’nde Yol Katılım Payı ücretlerine, meskenler, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte ticarethanelerden alınan su ücretlerine zam yapılmazken bu kapsamda katı atık, sayaç okuma ücreti ve çevre temizlik vergisinde de zam uygulanmaması oy birliğiyle kabul edildi.

Alınan kararlardan bir diğeri ise İlan ve Reklam ücretleri oldu.İlçemizde ki esnafların ve kültürel faaliyetler kapsamında ilçemize gelen grupların en çok kullandığı reklam aracı bilindiği üzere İlan Servisi’ydi.Bu hususta da indirime giden meclis üyelerimiz önceki yıl 50 kelimeye kadar olan 24.20 TL’lik ilan ücretini 22.90’TL’ye düşürülmesi hususunda oy birliğiyle karar aldı.

İnşaat sektöründe hızla büyüyen ilçemizde en çok merak edilen konulardan birtaneside Belediyemize ait İş Makineleri’nin kiralanma ücretiydi.Bu hususta da alışılagelmişin dışına çıkarak uygulanan ücret tarifelerine zam yapılmama kararı alınırken, aynı zamanda Belediye mücavir alanı dışında yapılacak su açma ücretlerine ve Vidanjör kullanım hizmetine zam yapılmama kararı oy birliğiyle kabul edildi.

18.Madde Uygulaması sonucunda oluşan vatandaşlarımızın parselasyon metrekare birim fiyatına da zam yapılmaması oy birliğiyle kabul edilirken, Cenaze hizmetleri kapsamında uygulanan ücret tarifelerine de zam yapılmaması Meclis üyelerinin oy birliğiyle karara bağlandı.

Alınan kararlarla vatandaşların yüzünü güldüren Aralık Ayı Meclisi’nde göze çarpan en büyük indirim ise Otopark Ücretleri oldu.Bilindiği üzere 2018 yılı Aralık Ayı Meclisi’nde önceki dönem otopark ücretleri 6655 TL olarak belirlenmişti.Bu hususta kapsamlı bir çalışma yürüten Başkan ŞENSOY ilçemizdeki Otopark Ücretleri’nin çevre il ve ilçelere oranla çok fahiş bir fiyat olduğunu belirterek 6655 TL olan ücret tarifesinin 3500 TL’ye düşürülmesi talebinde bulundu.Oylamaya sunulan talep sonucunda 6655 TL’lik Otopark Ücretleri oy birliğiyle 3500 TL’ye düşürüldü.

Meclis sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını dilerken; “Yılın son meclisini de hayırlısıyla tamamlamış olduk.Her yıl sonunda gerçekleşen ücretlendirme fiyatlarında vatandaşımızın menfaatine olacak kararları Meclis Üyesi arkadaşlarımıza sunduk ve karara bağladık.Bu kapsamda da çevre il ve ilçelerimize oranla oldukça yüksek olan fiyatlandırmalarda büyük indirimlere giderken Katı Atık, Sayaç Okuma, Çevre Temizlik Vergisi, Cenaze Hizmetleri, İlan, İş Makineleri, 18.Madde Parselasyon metrekare birim fiyatı gibi bir çok hususta da yine alışılagelmişin dışına çıkarak zam uygulanmaması kararı aldık.En önemli hususlardan olan inşaatlarda daire başına düşen Otopark Ücretleriydi.Önceki yönetim tarafından karara bağlanan 6655 TL’lik Otopark Ücreti çevre il ve ilçelere oranla çok yüksek bir tarifeydi.Bu hususta yaptığımız araştırmalar neticesinde meclisimize bu fiyatın 6655 TL’den 3500 TL’ye düşürülmesi sunduk ve oy birliğiyle karara bağladık.Böylece, her yıl vatandaşlarımızın önüne gelen zam algısını da kırarak, hizmetimizde önceliğimizin vatandaş olduğunu da göstermiş olduk.”dedi.