KAMUOYUNA DUYURULUR!!!

KAMUOYUNA DUYURULUR!!!

 

    Bugün, ilçemizde faaliyet sürdüren yerel bir gazetede kendilerine gelen bir fotoğraf üzerine tarafımızdan işin doğrusu öğrenilmeden bir haber yapılmıştır.

    Bahsettiğimiz yerel gazetede haber başlığı “Adı var Sokak Yok” olup, Gerze Belediye Başkanlığı olarak kamuoyunu ve vatandaşlarımızı doğru bilgilendirme adına bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

    “Kıymetli vatandaşlarımız,

    İlçemizde aktif faaliyet sürdüren bir yerel gazete tarafından ilçemiz Çarşı Mahallesi Hürriyet Sokak ile ilgili “Adı Var Sokak Yok” adlı bir haber yapılmıştır.Yanlış olan ise bu bölge ile ilgili kurumumuzdan hiçbir şekilde bilgi alınmamıştır.

    Öncelikle belirtmek isteriz ki;

    Söz konusu haberde geçen Çarşı Mahallesi Hürriyet Sokak özel mülkiyete konu olup, kamusal alan telkinleri yapılmamıştır.Kamusal alan telkinleri yapılmadığından dolayı da kurumumuzun tarafından bu bölgede herhangi bir düzenleme veya çalışma yürütmek hukuksal açıdan mümkün değildir.Gerze Belediyesi, kanunlarla idare edilen bir kurum olmakla birlikte, hukuksal açıdan önünde engel olmadığı takdirde her zaman vatandaşının sesine kulak vermiş ve isteklerini yerine getirmek için çalışma yürütmüştür ve yürütecektir.

    İlkeli, doğru ve dürüst habercilik, toplumların doğru bilgilendirilmesi adına vazgeçilmezdir.Ancak, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi adına gazete tarafından kurumumuzdan neden bilgi alınmamıştır?

    Belediyemizce yürütülen ve yürütülmesi gereken İlçemizde ki herhangi bir çalışma hakkında Gerze Belediye Başkanlığı’ndan bilgi almadan haber yapmak bugün olduğu gibi toplumumuzun yanlış bilgilendirilmesine sebebiyet vermektedir.

    Bu hususta, ilçemizde faaliyet sürdüren yerel gazetenin gerçekleştirmiş olduğumuz bu duyuruyu da yayınlamasını beklediğimizi bildirir, tüm vatandaşlarımıza saygılarımızı sunarız.”






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı