POLESIE OYUNCAK FABRİKASI RESMEN AÇILDI

POLESIE OYUNCAK FABRİKASI RESMEN AÇILDI

 

    Dünya'nın üçüncü büyük oyuncak markası olan ve Sinop'umuzda bugün itibariyle hizmete başlayan POLESIE Oyuncak Fabrikası resmen açıldı.

    Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR, İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet ERSOY, Belarus Büyükelçisi, Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım MAVİŞ, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, il ve ilçe Belediye Başkanları, Sinop Protokolü, ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen açılış programına ilgi yoğun olurken, konuşmaların ve kurdela kesiminin ardından Türkiye-Belarus ortaklığıyla Sinop'ta kurulan POLESIE TR hakkında katılımcılara bilgi verildi.

    Kum Sanatı Ünlü Ressamı  Ramazan YUMRUTEPE'nin de gösteri sergilediği açılışta Sinop ekonomisine katkı sağlayacak olan firmaya başarılar dilenirken, firmanın Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener DİNÇKURT ile Belarus-Türkiye Yatırım Danışmanı ise Taner DİNÇKURT yaptığı açıklamada bu anlamlı günde yanlarında olan herkese teşekkür etti.Firma hakkında bilgi veren DİNÇKURT kardeşler; "Fabrikamızda şu anda 160 kişi çalışmaktadır. Mayıs ayına kadar çalışan sayısının 300’ü, yıl sonuna kadar ise 450’yi bulması planlanmıştır. Fabrikamız 16.000 metrekare kapalı alan, 84.000 metrekare açık alandan oluşmaktadır. Sinop’taki fabrikamızda plastik oyuncakların üretim ve montajlanması yapılıp, hazırlanan ürünler müşterilerimize sunulmaktadır. Yaptığımız planlara göre fabrikamızda enjeksiyon makinalarının miktarı 60 adede yükseltilecek ve toplamda 1.200 çalışan olacaktır. Planlarımız arasında mayıs ayı itibariyle 24.900 metrekare kapalı alan yeni fabrika binamızın inşa edilmesi de vardır. Bu planların ve çalışmaların tamamı projelendirilmiş olup zamanlamasına uyularak tamamlanacaktır. Polesie Tr tarafından üretilen ürünler Türkiye iç piyasasında satılmakla beraber Avrupa Birliği ve Afrika pazarlarına da sunulacaktır.2020 Şubat ayında ihracata başlanacaktır. 2020 yılı  ihracat hedefimiz 10.000.000 dolar, 2021 yılı ihracat hedefimiz ise 28.000.000 dolardır. Ürünlerimizin yüksek kalitesi; müşterilerimizin seçiminde önemli rol oynamakta olup dünyanın birçok ülkesinde aileler güvenle çocuklarına Polesie oyuncaklarını tercih etmektedirler." ifadelerini kullandılar.

    Belediye Başkanlığı olarak il ve ilçe ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan ve iş istihdamı hususunda her zaman bizlere destek olan POLESIE Oyuncak Fabrikasının hayırlı ve uğurlu olmasını diler, çalışmalarında başarılarının devamını temenni ederiz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı