GEZİCİ ÇANAKKALE MÜZESİ GERZE’DE

GEZİCİ ÇANAKKALE MÜZESİ GERZE’DE

 

    Milli mücadele ruhunu anlatan ve Çanakkale’ye giderek tarihimizi tanıma fırsatı bulamayanlar için Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri 105.yıl Müzesi’ni Gerze’ye getirdi.

    Emekli TRT Daire Başkanı ve Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz YÜRÜKASLAN tarafından hazırlanan müzede ilçe ve köy okullarımız olmak üzere tüm öğrencilerimize Çanakkale Ruhunu ve bağımsızlığımız uğruna verilen mücadele anlatılırken, saat 14 itibariyle de resmi açılış programı gerçekleştirildi.

    18/22 Şubat tarihlerinde saat 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak olan müzenin resmi açılış programına Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ve ilçe protokolü tam kadro katılırken, Belediye Başkanımız müze ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “Çanakkale; Gerzelisi, Sinoplusu, Balıkesirlisi, Malatyalısı ile 250 bin şehit verdiğimiz bir varoluş savaşı. Bunu bütün gençlerimize, çocuklarımıza gezdirmemiz ve göstermemiz, bu ruhu yaşatmamız gerekiyor. Ancak hepimiz aynı imkana sahip değiliz. Çok azımız Çanakkale'ye gidebiliyor. Bu müze o anlamda çok önemli. Beraber o ruhu bir nebze olsun yaşayabilmek adına Çanakkale Gezici Müzesi’ni ilçemizde misafir ediyoruz.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle birlikte koordineli şekilde öğrencilerimizi buraya getirip Çanakkale ruhunu aşılıyoruz.Tüm vatandaşlarımızın ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyor, herkesi müzemize bekliyorum.”dedi.

    Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz YÜRÜKASLAN tarafından ziyaretçilere müze hakkında ve Çanakkale Savaşı’nda kullanılan malzemeler hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

    Müzemizi ziyaret eden vatandaşlar oldukça duygulu anlar yaşarken; "O kadar zaman geçmiş üzerinden, şimdi görüyorsunuz şehitlerimizin ne kadar mücadele  verdiğini, ne kadar zorluklar çektiğini. Bu yüzden insan tarihini bilmeli, saygı duymalı.Bu anlamlı müzeyi ilçemize getirdiği için Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerini kullandılar.

    18-22 Şubat tarihlerinde saat 09.00-18.00 saatleri arasında ilçemiz Say Düğün Salonu’nda ziyaretçiye açık olacak olan Çanakkale Gezici Müzesine tüm hemşehrilerimizi bekler, saygılar sunarız.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı