DURAKLAR, GERZE’NİN TARİHİ KİMLİĞİNE BÜRÜNÜYOR

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un talimatıyla ilçemizde ki duraklar Gerze’nin tarihe kimliğine bürünüyor.

Bilindiği üzere CittaSlow ağında olan Gerze’mizde sosyal yaşamdan kültürel faaliyetlere kadar bir çok hususta ağ kriterlerine uygun çalışmalar yürütülürken bunun son örneği ise ilçemizde ki duraklar oldu.Belediyemiz Marangozhanesinde imalatı yapılan ve Gerze’nin tarihi dokusuna uygun olarak tasarlanan duraklar ilk olarak Atatürk Caddesi’nde ki eski durakla değiştirildi.

Yapılan yeni durak vatandaşlar tarafından oldukça beğenilirken Başkan ŞENSOY’da bu güzel değişimle alakalı açıklama gerçekleştirdi.Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada; “İlçemizde ki durakları Gerze’nin tarihi dokusuna uygun hale getirmek projelerimiz arasındaydı.Bu hususta da Belediyemiz Maragonzhanesi’nde ki yetenekli işçi kardeşlerimizle birlikte güzel bir tasarım meydana getirerek ilk örneğini Atatürk caddesi güzergahına yerleştirdik.Durak hakkında vatandaşlarımızdan ilçenin tarihi kimliğine daha uygun olduğu yönünde güzel geri dönüşler aldık.Bir çok noktada bu değişimi yapıp CittaSlow Gerze’ye uygun duraklar imal edeceğiz.” Dedi.