65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÇOK ÖNEMLİ DUYURU

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÇOK ÖNEMLİ DUYURU

 

    Koronavirüs (COVID-19) kapsamında 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız büyük risk altında olmasına rağmen toplumsal hareketliliğin içine girmekte; halka açık alanlarda, parklarda bir araya gelmekte, zorunlu olmamalarına rağmen toplu taşıma araçlarında seyahat ederek hem kendileri hem de toplum sağlığı açısından risk oluşturmaya devam etmektedir.

    Bu durumun devam etmesi 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız kendi hayatlarını ve toplum sağlığı açısından ciddi risk oluşturarak salgının yayılmasını; vaka sayısı ve tedavi gereksinimi arttırarak, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesi riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır. 

    Değerli hemşehrilerimiz;

    Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’mızca açıklanan Koronavirüs (COVID-19) önlemleri ve 21 Mart 2020 ek genelge kapsamında;

    21 Mart 2020 saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları ve Toplu Ulaşım Araçlarını kullanmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır.

    Bu kapsamda;

    1- İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş ve üstü için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’yla 112-155 ve 156 no’lu telefonlardan irtibata geçmeleri gerekmektedir.

    2- Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilecektir.

    3-21 Mart 2020 tarihli Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’mızca yayımlanan genelge kapsamında bu sınırlamalara uymayan 65 ve üstü yaşındaki vatandaşlarımıza İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi gereğince para cezası uygulanacaktır.

    Tüm hemşehrilerimizin yukarıda belirtilen kurallara uymasını rica eder, sağlıklı günler dileriz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı