BAŞKAN ŞENSOY’DAN 1.YILDÖNÜMÜ TEŞEKKÜR MESAJI

BAŞKAN ŞENSOY’DAN 1.YILDÖNÜMÜ TEŞEKKÜR MESAJI

 

    “Değerli hemşehrilerim;

      Bugün itibariyle 31 Mart 2019 Mahalli İdareler ve Genel Seçimleri neticesinde sizlerin tercih ve destekleri sonucunda seçildiğim Gerze Belediye Başkanlığı görevinde bir yılı geride bırakmış bulunuyoruz.

      Öncelikle, şahsımdan önce ilçemize hizmet etmiş olan Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye Personellerine teşekkürlerimi belirtmek isterim.

      Çünkü hizmet, zorunluluk değil gönüllülük esaslıdır.Bizlerde, Gönül Belediyeciliği anlayışıyla çıkmış olduğumuz bu kutsal hizmet yolunda sizlerle birlikte ilçemizde bir ilki gerçekleştirdik ve göreve bismillah dedik.Göreve başladığımız günden bu yana geçen bir yıllık süre zarfında ilk gün çıkardığım parti rozetimin yerini şanlı Türk Bayrağı’mızla değiştirerek parti ve insan ayrımı gözetmeksizin hizmet verdiğimizi ve bu anlayışla devam edeceğimizi tekrar  yinelemek isterim.

      Vaat ettiğimiz projelerin hayata geçirilmesi hususunda da ekip arkadaşlarımla birlikte projelerimizi ilgili Bakanlıklara sunduğumuzu ancak, ilk kazma vurulmadan projeler hakkında açıklamalarda bulunmama hassasiyetini sürdürdüğümüzü de belirtmek isterim.Çünkü, sağlamcı ve gerçekçi vizyon prensibimiz bizlere hayallerimizi gerçekleştirmemizde daha faydalı olmaktadır.Bunun en temel örneğini ise geçtiğimiz günlerde açıkladığımız ‘Özlenen Gerze için Tarihi Köşk Projesi’yle görmekteyiz. Ayrıca, Gerze’mizin bugününü değil, gelecek kuşaklara hitap eden bir ilçe yaratma düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Modern Pazaryeri, Yeni Otogar Yeri, İdemli Mesire Alanı ve Zeytinlik Bölgesi Millet Bahçesi gibi birçok projemizde ön protokolleri imzaladığımızı da sizlere müjdelemek isterim.

      Bilindiği üzere 8 km. olarak açıkladığımız ancak, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ beyefendinin de bizlere olan yoğun desteğiyle birlikte Doğalgaz hattı çalışmalarını 15 km.ye kadar yükseltmiştik.Bu konuda da 2020 yılı içerisinde çalışmalarımızın devam edeceğini yinelemek isterim.

      Ayrıca, nasıl ki ilçemizde yaşanan sel felaketinden birlik ve beraberlik içerisinde çıktıysak, bilindiği üzere yine 2019 yılı içerisinde yine birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizde 63 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek mübarek Ramazan Ayı içerisinde siz değerli vatandaşlarımızın da desteğiyle Ramazan Çadırı kurduk ve sofralarımızın bereketini hep birlikte paylaştık.

      Bir yıllık süre içerisinde ilçemizin tarihi kimliğini yaşatma ve kültürel mirasımızı gelecek kuşaklara aktarma adına bir çok çalışma ve organizasyonu faaliyete geçirdik.Bilindiği üzere 13 Şubat 1956 Gerze Yangını sonrası Dönemin Reis-i Cumhuru Celal BAYAR ve dönemin Başvekili Adnan MENDERES tarafından Gerze’lilere teslim edilen Yangın Evleri aynı zamanda Kültür ve Sanat Festivali’nin başlangıcı durumundadır.İlçemizin en önemli Kültürel faaliyeti olan festivalimizin 45.sini girişimlerimiz neticesinde Belediye tarihinin en az masrafıyla gerçekleştirirken, tarihi dokumuzu yansıtan duraklarımızla da ilçemizde ki dolmuş bekleme duraklarını yenileyerek CittaSlow kriterleri doğrultusunda anlamlı bir adım daha atmış olduk.

      Kıymetli Gerze sevdalıları;

      Bu memleketin her bir köşesine sevdalandık.Sevgiyi ve muhabbeti büyüterek kocaman bir aile olduk.Hep birlikte güldük, hep birlikte dertlendik.Ancak, birlik ve beraberliğimizle ayağa kalktık.

      Umudun ve değişimin ilçesi Gerze’de canla başla, heyecanla ve gönülden çalıştığımız bir yılı geride bıraktık.Bu süreç içerisinde Belediye Meclis Üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadık.

      Bugünlerde tüm dünyayı etkileyen küresel bir değişimin içerisine girmiş bulunuyoruz.Sağlığın ve özgürlüğün değerinin öne çıktığı, yaşamın kıymetinin daha iyi anlaşıldığı bu dönemde yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzun pekiştiğini görüyoruz.

      Destekleriniz ve dualarınızla bu kötü günleri de geride bırakarak yine eskisi gibi samimiyetle kucaklaşacağımız, sağlık ve esenlik dolu nice günler geçirmenin dileğiyle tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı