BAŞKAN ŞENSOY’un Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajı

BAŞKAN ŞENSOY’un Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajı

 

 

    “Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilerek ilk farkındalık oluşmuştur.

      Bu çerçevede, Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Otizmli çocuklar ve bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri toplumsal olarak başlıca hedef olmalıdır.

      Otizmin dünyada ve ülkemizde görülme sıklığı çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine otizm tanısı konmuşken; 2001 yılında 250, 2013 yılında 88 çocuktan birine bu tanı konmuş bulunuyor. Günümüzde ise doğan her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Otizmin erkek çocuklarındaki yaygınlığı, kızlardan 4 kat fazla. Dünyada, son yıllarda, şeker, kanser ve AIDS dahil olmak üzere birçok hastalıktan daha fazla sayıda otizm teşhisi alınıyor. Bu veriler ışığında, otizmin toplumumuzda bilinirliğinin artması için hepimizin el birliğiyle çalışmamız gerektiğine inanıyor, otizm konusunda halkımızın daha duyarlı olması gerektiğini düşünmekteyim.

      2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün de tüm dünya insanlarının bu farkındalığın bilincinde olması temennisiyle, sağlıklı günler diliyorum.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı