İDEMLİ MESİRE ALANINDA DEVİR TESLİM YAPILDI.BAŞKAN ŞENSOY PROJEYİ ANLATTI

İDEMLİ MESİRE ALANINDA DEVİR TESLİM YAPILDI.BAŞKAN ŞENSOY PROJEYİ ANLATTI

 

    Gerze Belediye Başkanlığı görevinde birinci yılını dolduran Başkan ŞENSOY bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

    CittaSlow ünvanı taşıyan ve Turizmde Öncelikli Kalkınacak İlçeler arasında yer alan Gerze’nin bilindiği üzere en önemli eksiliklerinden birtanesi de Mesire Alanı’ydı.Bu kapsamda ilçemiz için en elverişli bölge olan İdemli Mesire Alanı’nın yıllardır çeşitli firmalarca iyileştirilmemesi, işletilememesi ve bu doğrultuda  atıl vaziyette kalması da bölgenin cazibesini düşürmüş, maalesef ki amacı dışında kullanılmaya başlayan bir bölge olmasına sebep olmuştu.

    Yapılan kapsamlı araştırmalar sonucu 57.000m² alana sahip olan İdemli Mesire Alanı’nı projelerine ekleyen Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN ile birlikte geçtiğimiz aylarda bölge hakkında ilgili Bakanlıklarla görüşmeler sağlamış ve gerekli proje sunumlarını yapmıştı.

    Gerze Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olan bölge için kolları sıvayan Başkan ŞENSOY, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ beyefendinin de katkılarıyla İdemli Mesire Alanı’nın Gerze Belediyesi’ne devir teslimini tamamlarken, geçtiğimiz gün Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Gerze Orman İşletme Müdürü Mustafa DİKTAŞ, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ÖZ, Belediyemiz Meclis Üyesi Ümit AKÇA, Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN ve Halil AKIN alanda incelemelerde bulunmasının ardından Belediye Başkanlığı makamında Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında devir teslim sözleşme imzaları atıldı.

    Mesire Alanı Projesi’nin Gerze’ye turizme ivme katması açısından büyük katkılar sağlayacağını belirten Belediye Başkanımız; “Gerze, yeşili, mavisi ve sakinliğiyle uluslararası alanda farkındalık yaratmış bir ilçe.Böylesine huzuru içinde barındıran bir ilçede  kuşkusuz en büyük eksikliklerden birisi Mesire Alanı’ydı.Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ ve Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretlerinde projemizi A’dan Z’ye anlatma fırsatı bulduk.İlgili Bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerden olumlu dönüşler almıştık.Gerze’nin çehresini değiştirecek projemizde Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokolü yaparak devir teslimi gerçekleştirmiş bulunuyoruz.İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

“KENDİN PİŞİR, KENDİN YE”

    Proje hakkında detay veren Başkan ŞENSOY; “Mesire Alanlarının olmazsa olmazlarından birisi de tartışmasız ‘Kendin Pişir, Kendin Ye’ sistemi.Bu uygulamaya yer verilecek olan projede aynı zamanda Prefabrik Turizm Satış Büfesi, Ahşap Kamelya, Çocuk Ahşap Oyun Parkı, Engelsiz Spor Aletleri de yer alacak.” dedi.

“GENÇ, KADIN VE ENGELLİ BİREYLERE İŞ BAŞI EĞİTİM İSTİHDAMI HEDEFLİYORUZ”

    İlçe tanınırlığına katkı sağlayacak projemizde kurumsal alanda katkı sağlamayı da amaçladıklarını belirten Başkan ŞENSOY; “Projemizle birlikte ilçe turizmi ivme kazanırken yapacağımız çalışmaların neticesinde genç, kadın ve engelli kardeşlerimize de iş başı eğitimlerle istihdam sağlamayı hedefliyoruz.Böylece, Gerze her bakımdan kazanmış olacak.” dedi.

“DOĞAL TAŞLI PARKURDA YÜRÜYÜŞ YAPARKEN, GERİ DÖNÜŞÜMLÜ OTURMA GRUPLARINDA EŞSİZ GERZE MANZARASININ TADINI ÇIKARACAKSINIZ”

    Projenin en önemli noktalarından birtanesi ise doğal taşlarla örülmüş yürüyüş parkurları.Tamamiyle otantik bir havanın verileceği projede ziyaretçilerin yürüyüş parkurunda vakit geçirebileceklerini açıklayan Belediye Başkanımız; “Doğal taşlarla örülmüş, Ahşap Köprü’yle geçişler sağlayabileceğiniz, ve bu huzur dolu yolda sahile inebileceğiniz bir yol düşünün.İşte tam olarak bu anlattıklarımın hepsi İdemli Mesire Alanı’nda yer alacak.Aynı zamanda burada bir çok konuda ilki başararak Geri Dönüşümden kendi atölyelerimizde imal edeceğimiz Bank ve Oturma Grupları olacak.Böylelikle ziyaretçilere geri dönüşümün doğamız için ne kadar faydalı olduğunu bilincini aşılarken, eşsiz vakit geçirme fırsatını da sunmuş olacağız.” dedi.

“BÖLGEDE ESKİ KÖY EVİ MÜZESİ OLACAK”

    Oldukça ayrıntılı ve hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü projede Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY Köy Evi Müzesi’nin de olacağını sözlerine ekledi.CittaSlow ünvanını taşıyan Gerze’de Organik Yaşamı ziyaretçilere aşılamak hedeflenirken bu doğrultuda bir köy evinin bölgeye yerleştirilmesi ve ziyaretçilerin doğal yaşamı benimseyebilmesi açısından bir çok materyali içinde barındıracağı öğrenildi.

“HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRME VİZYONUNDAYIZ”

    Devir teslimi gerçekleştirilen İdemli Mesire Alanı’nın ve gerçekleştirilecek projenin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan ŞENSOY ; ”Vaatlerimiz vardı.Bütün zamanımızı söz verdiklerimizi yerine getirmek için harcıyoruz.Gerze için bir hayalimiz var,Özlenen, istenen, merak uyandıran bir ilçe yaratmak.Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek ise vizyonumuz.Bu doğrultuda çalışıyor, bu doğrultuda hareket ediyoruz.İdemli Mesire Alanı Projesi’de en büyük ihtiyaçlardan birtanesiydi.Bu hususta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ye, üzerimizden desteğini biran olsun esirgemeyen Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr.Nazım MAVİŞ’e, Belediyemiz personellerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bu anlayışla projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.” Dedi.

    Belediye Başkanlığı olarak yeşili, maviyi ve huzuru içinde barındıracak olan İdemli Mesire Alanı Projesi’nin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı