MASKE DENETİMLERİ BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu Üyeleri önerileri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın 03 Nisan 2020 tarihli Koronavirüs (COVİD-19) önlemleri talimatı doğrultusunda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlere başladı.

03 Nisan 2020 tarihli genelge kapsamında denetim çalışmalarına başlayan ekiplerimiz ilçemizdeki marketleri denetleyerek burada çalışanların ve vatandaşların maske, eldiven ve dezenfektan kullanımıyla birlikte sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığını denetledi.

Ayrıca ilçe genelinde meydanlarda, sokaklarda ve caddelerde vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda dikkat çeken ekiplerimiz, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın  durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden  davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin uygulanacağını vatandaşlarımıza hatırlattı.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY ise; “Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu Üyeleri önerileri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın 03 Nisan 2020 tarihli Koronavirüs (COVİD-19) önlemleri talimatı doğrultusunda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerine başladı.Bu kapsamda ilçemizde ki süpermarketlerde başta olmak üzere satış alanlarında maske, eldiven, dezenfektan ve sosyal mesafe kurallarını denetlendi.Ekiplerimiz çalışmalarına sahada da devam ederken ilçe genelinde sosyal mesafe kuralını hatırlattılar.İnşallah, alınan önlemlerle birlikte bu salgını atlatacağız.” Dedi.

Belediye Başkanlığı olarak Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın  durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden  davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin uygulanacağını hatırlatır, sağlıklı günler dileriz.