BAŞKAN ŞENSOY’UN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

BAŞKAN ŞENSOY’UN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

 

    “Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına katılımları, tüm sosyal haklardan yeterince yararlanmalarını ve onları topluma kazandırarak üreten insanlar haline gelmelerini sağlamak, engellilerimize sahip çıkmak en önemli ödevlerimizdendir.

     Bu salgın günlerinde engelli kardeşlerimizin bizim ilgi ve şefkatimize her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Herkesin eşit olduğu, tüm hak ve hürriyetlerden yararlandığı bir toplum engelsiz bir toplumdur. Engelli bireylerini kendinden soyutlayan toplum ise engelli toplumdur. Unutmayalım asıl engel kafaların içindedir. Toplumda oluşabilecek önyargıları kaldırma görevi sadece engelli bireye değil, o toplumda yaşayan herkese düşmektedir.

     Onların geleceği ve kendi kendilerine yeter duruma gelebilmeleri için sosyal hayatın içinde olmaya ihtiyaçları var. Biz de bunu sağlamakla mükellefiz. Bu kapsamda da Belediyemiz bünyesine Yaşlı ve Engelli taşıma aracını kazandırarak, en önemli görevlerimizden birisini yerine getirmiş bulunuyoruz.

     Bizler her zaman olduğu gibi Koronavirüs salgınının yaşandığı bu günlerde de engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Böylece Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan bu zor günlerde engelli vatandaşlarımıza yanlarında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını vurgulamak isterim.

    Engelleri birlikte el ele vererek sevgimizle aşacağımıza olan inancımla tüm Gerze’li hemşerilerimizi Engelliler Haftası’nda bu konuda farkındalığın artırılması için duyarlı olmaya davet eder, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlarım.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı