TARİHİ KÖŞK PROJESİNDE SON DURUM NE?

TARİHİ KÖŞK PROJESİNDE SON DURUM NE?

 

    Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un 24 Mart 2020 tarihinde açıkladığı ve Gerze için en fazla önem verdiği projelerden birisi olan Tarihi Köşk Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

    Gerze’nin tarihini ve doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartacak olan projede peyzaj çalışmaları devam ederken Gerze için ilk olacak olan Arnavut Kaldırım Taşı çalışmalarının da yakında başlayacağı açıklandı.

    Bilindiği üzere kazı çalışmaları yapılan bölgede Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Yağmur Suyu Projesi çalışmaları tamamlamış, ekipler proje doğrultusunda peyzaj çalışmaları için çalışmalara başlamıştı.

PROJEDE SON DURUM NE?

    Şeffaf Belediyecilik anlamında vatandaşlarımıza ilerleyen süreç hakkında bilgi veren Başkan ŞENSOY merak edilenleri cevaplandırdı.Gerze’nin özlenen tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanımız; “Bölgede kazı çalışmalarının akabinde Yağmur Suyu Hattı çalışmalarını tamamladık.Ekiplerimiz proje doğrultusunda Peyzaj çalışmalarına ve elektrik direklerinin yer değişimi çalışmalarına başladılar.Ayrıca, Gerze’de ilk kez kullanılacak olan Arnavut Kaldırım Taşı İhalesi’ni tamamladık.En kısa sürede bisiklet yolları için Baskı Beton Çalışması ve Arnavut Kaldırım Taşı çalışmaları başlayacak.” Dedi.

TARİHİ KÖŞK PROJESİ’Nİ ANLATALIM

    Gerze’nin doğal güzelliğini ve özlenen tarihi dokusunu günümüze taşıyacak olan projede Arnavut Kaldırım Taşı kullanılacak.Ayrıca güzergah boyunca estetik görünüm ön planda olurken gezinti yapan vatandaşlarımıza ,Erguvan Ağaçları, Akasya Ağaçları, Altuni Taflan Çit Bitkisi, Tarihi Yangın Evleri’nin bahçe kapılarında Sarmaşık Gül, yol dekoruna uygun modern ve şık ışıklandırmalar eşlik edecek. Böylelikle vatandaşlar gerek araçlarıyla, gerek yürüyerek, gerekse bisikletleriyle gezintiye çıktıklarında asla bir karmaşa yaşanmamış olacak .Aynı zamanda, güzergah boyunca Yangın Evlerinin bahçe duvarlarına da yine dokuya uygun oturma grupları yapılacak.Böylelikle yaşlı vatandaşlarımız da özlediği Gerze’de yürüyüşe çıktıklarında dinlenebilecekleri bir alana sahip olacak.

TEŞEKKÜR

    Belediye Başkanlığı olarak projemize verdiği destekten dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat KURUM’a, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’ ve projemizde büyük emek sarfeden Belediyemiz Personeli’ne şükranlarımızı sunar, teşekkür ederiz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı