Başkan ŞENSOY’un 27 Mayıs Mesajı

Başkan ŞENSOY’un 27 Mayıs Mesajı

 

    27 Mayıs 1960…

    Tek partili rejimden demokrasiye adım atmış ve 10 yılını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin darbeyle ilk imtihanı olarak hafızalarımızda yer almıştır.

    27 Mayıs 1960 tarihinde dönemin Başvekili Adnan MENDERES, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü ZORLU ve Maliye Bakanı Hasan POLATKAN, 9 ay boyunca tutuldukları Yassıada’dan İmralı Adası’nda darağacına götürülerek idam edilmiş, Türkiye Cumhuriyeti darbeyle ilk imtihanından 3 demokrasi şehidiyle ayrılmıştır.

    10 yıllık hizmet sürecinde vatanına ve milletine layıkıyla hizmet etmeye gayret gösteren üç devlet adamı son adımlarını atarken idam sehpasında dönemin Başvekili Adnan MENDERES’in ağzından şu cümleler dökülmüş; “Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim. Bu anda karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum..." ve son nefesinde dahi devletine ve milletine bağlılığını göstermiştir.

    27 Mayıs’ın üzerinden 60 yıl geçmesine rağmen demokrasi şehidi 3 devlet adamının isimleri hala hafızalarımızda, cuntayı tezgahlayanların isimleri ise tarihle birlikte yol olmuş vaziyettedir.

    Bu vesileyle; 27 Mayıs 1960 tarihinde idam edilerek aramızdan ayrılan ve ‘Milli irade tecelli ettikten sonra sandıktan başka hiçbir güç o iradeye dokunmamalıdır.Söz milletindir.’ Diyerek her daim hatırlayacağımız Başvekil Adnan MENDERES, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü ZORLU ve Maliye Bakanı Hasan POLATKAN’ı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı