BAŞKAN ŞENSOY’DAN CEMAATE SECCADE VE MASKE DESTEĞİ

BAŞKAN ŞENSOY’DAN CEMAATE SECCADE VE MASKE DESTEĞİ

 

    İçişleri Bakanlığı tarafından "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında yayımlanan genelge kapsamında Cuma Namazı’yla birlikte Camii ve Mescitler kontrollü şekilde ibadete açıldı.

    Genelgede, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınının Türkiye'de yayılmasına engel olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında, 16 Mart'tan itibaren salgın kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

    Gelinen aşamada, pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığındaki Kabine Toplantısında, cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındığı açıklanmıştı.

    Bu kapsamda ibadete açılan Camii’lerimizde kılınacak Cuma Namazı kapsamında Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY bir kez daha sosyal sorumluluk örneği göstererek bir çalışmayı daha hayata geçirdi.

    Alınan tedbirler kapsamında cemaatin kendi seccadeleri, maske ve sosyal mesafe gibi kurallara uyması gerekirken, Başkan ŞENSOY seccadesi olmayan vatandaşlarımıza tek kullanımlık seccade ve maske desteği sağladı.

    İlçemizde yaşanan yağış sebebiyle camii içerisinde kılınan Cuma Namazı’nda görevli personelce sosyal mesafe kuralı uygulanırken, cemaat örnek davranışından dolayı Başkan ŞENSOY’a teşekkür etti.

    70 gündür kapalı olan ibadethanelerimizin tekrar hizmete açılması hakkında görüşlerini bildiren Belediye Başkanımız; “Koronavirüs sebebiyle ibadethanelerimiz uzun süredir kapalı durumdaydı.Bu kapsamda iyi seviyelere gelen ülkemizde ibadethanelerimiz tekrar hizmete açıldı.Bizlere, camiilerimizde tekrar namaz kılmayı nasip eden Allahü Teala’ya şükürler olsun.Cuma Namazı’nda genelge kapsamında alınan önlemleri göz önünde bulundurarak cemaate tek kullanımlık seccade ve maske desteği sağladık.Allahü Teala kıldığımız namazı kabul eylesin inşallah.” Dedi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı