PROJEYE SON ŞEKLİ VERİLDİ

PROJEYE SON ŞEKLİ VERİLDİ

 

    Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un geçtiğimiz hafta müjdeliği Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projesi’nde son incelemeler yapıldı.

    İhale öncesi son aşamaya gelinen projede Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, İller Bankası Samsun 16. Bölge Müdürlüğü Proje ve Mekansal Planlama Müdürü Afşin ÇAKIR, Peyzaj Mimarı ve Teknik Uzman Meral ÜLKER, Proje Mimarı Hülya ANDAÇ, Belediyemiz Meclis Üyeleri Ahmet KALFAOĞLU ve Mustafa DORUK ile birlikte Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN alanda son incelemeleri gerçekleştirdiler.

    Yetkililere proje alanını gezdirerek uygulanacak çalışmaları anlatan ve proje hakkında detaylı bilgi veren Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “İller Bankası Samsun 16. Bölge Müdürlüğü Proje ve Mekansal Planlama Müdürü Afşin ÇAKIR, Peyzaj Mimarı ve Teknik Uzman Meral ÜLKER bizleri ziyaret ederek Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projesi’ni yakından incelediler.İnceleme esnasında fikir alışverişleriyle birlikte son dokunuşları kararlaştırdık.Tek bir tane bile Zeytin Ağacı’na zarar verilmeyecek olan projemizle birlikte ilçemize yakışan bir alan yaratacağız.İhale aşamasına gelinen projemizde Allah’ın izniyle en kısa sürede çalışmalara başlayıp halkımızın hizmetine sunacağız.” Dedi.

    Gerze Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projesi’ni tekrar anlatacak olursak;

TARİHİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ

    Tarihi Köşk Caddesi Projesi’nde açıklandığı üzere Arnavut Kaldırım Taşları ve baskı beton çalışmasının bölgede de kullanılacak olup, ilçemizin tarihini yansıtan Yangın Evleri’nin de bahçe duvarlarında projeye uygun yenilemeler yapılacak.Unutulmaya yüz tutmuş Gerze Tarihi’nin Tarihi Zeytinlik Parkı- Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesi’nde gün yüzüne çıkarken Tarihi Köşk Projesi’nin devamı niteliğini taşıyacak olan projede 1956 Gerze Yangını sonrası Dönemin Reis-i Cumhur’u Celal BAYAR ve Dönemin Başvekili Adnan MENDERES tarafından yapılarak günümüze kadar ulaşan Yangın Evleri’nin bahçe duvarlarında tarihi dokuya uygun yenilemeler, 7’den 77’ye her vatandaşımızın gezintiye çıkarak Sinop manzarasını izleyebileceği Seyir Terası, Çocuk Oyun Grupları ve Yetişkin Dinlenme Alanları’da proje içerisinde yer alacak.

BİSİKLET YOLU, YÜRÜYÜŞ PARKURU, SOSYAL ÜNİTELER VE DAHASI PROJEDE YER ALIYOR

    Her yaş grubuna hitap edecek olan projede 9480 m²’lik alan kullanılacak olup, Turizm’de Kalkınmada Öncelikli Yöreler arasında bulunan ve Uluslararası platformda 300 üyeden, Türkiye’de 17 temsilcilikten birisi konumunda olan CitttaSlow Gerze’de Bisiklet Yolu, Yürüyüş Parkuru ve Sosyal Üniteler projeyle birlikte hayat bulacak.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı