GERZE DENİZİNİN TEMİZLİĞİ TESCİLLENDİ

Sinop Valiliği tarafından başkanlığı yapılan Deniz suyundan numune alma komisyonu her yıl düzenli olarak çalışmalarını yürütmekte, İlimiz ve İlçelerinde bulunan denize girme noktalarında vatandaşlarımızın sağlıklarını koruma noktasında düzenli olarak numune alma, analizleri yaptırma ve değerlendirme faaliyetlerine devam etmektedirler.

Bu bağlamda deniz sezonunda 15 günlük periyotlarla İlçemiz ; Liman İçi, İdemli, Bedre, Dereyeri, Cayva Altı(T’ler) ve Hurmadibi denize girme noktalarında analizler yapılmış ve deniz suyu kalitemiz tamamında A sınıfı olarak belirlenmiştir.

Yapılan analizlerin neticesinde açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY ; ”Sinop Valiliği tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde Gerze denizi A sınıf kalitede raporlandı.Bu bağlamda da ilçemizin deniz temizliği tescillenmiş oldu.Bilindiği üzere ilçemizde ki denizlerde zararlı maddelerin olabileceğine dair tamamıyla gündemi meşgul etmeye yönelik uydurma söylentiler yer almaktaydı.Yapılan kapsamlı inceleme neticesinde herhangi bir zararlı maddeye rastlanmadığı ve denizlerimizin temizliği tescillenmiş oldu.Turizm ilçesi olan Gerze’de ziyaretçilerimiz yaz aylarının tadını gönül rahatlığıyla çıkarabilir.” Dedi.

Rapor sonuçları aşağıdaki gibidir;