MİLLİ TARIM YERLİ TOHUM PROJESİNDE İLK MAHSUL

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY tarafından başlatılan ve özellik Mavi Karadeniz TV ekranlarında detayları paylaşıldıktan sonra tüm Türkiye’de büyük yankı uyandıran “Milli Tarım Yerli Tohum” Projesi ilk meyvelerini vermeye başladı.

Milli tarımın geliştirilmesi ve çiftçilerimizin yerli tohuma yönelimini artırmak ve kullanımını yaygınlaştırmak adına Yaykıl Köyü’nde bulunan Belediyemize ait 21 dönümlük arazide başlatılan projede ilk mahsul oluşmaya başladı.

Kültür ve iklim yapısı oldukça müsait olan ilçemizde Nohut, Fasulye ve Mısır ekiminin ardından Belediyemiz personeliyle birlikte arazide çalışarak büyük emek sarfeden Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da bahsettiği üzere yerli tohuma yönelimi artırmak adına başlattığımız proje ülke çapında da büyük ilgi uyandırdı.Büyük uğraşlar verdiğimiz projede bugün geldiğimiz noktada nohutta ilk mahsule kavuştuk.Hedefimiz, çiftçilerimizi üretime ve yerliliğe yönlendirmekti.Diğer bir hedefimiz ise hasat zamanı mahsulu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturmak.İnşallah hedeflerimize ulaşıp, anlamlı olan projemize daha da fazla anlam katacağız.” Dedi.