ÇİÇEK KOPARANLARA CEZA GELİYOR

Yeşili ve mavisiyle ziyaretçilerini büyüleyen Gerze’de, bazı vatandaşlarımızın doğamıza ve çevremize verdiği zarar maalesef ilçemize yakışmayan görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Bunun son örneklerini ise Tarihi Köşk Caddesi güzergahında görmekteyiz.Tarihi Köşk Caddesi Projesi kapsamında yol ve çevre düzenleme çalışmaları Belediyemiz ekiplerince titizlikle devam ederken, bu kapsamda da Belediyemiz Marangozhanesi’nde imalatı yapılan ve  kaldırım kenarlarına koyulan ahşap çiçeklikler bayramda ziyarete gelen hemşehrilerimiz tarafından da olumlu şekilde karşılanmıştı.

Ancak çiçekliklerin koyulmasından 4 gün gibi kısa süre geçmesinin ardından Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinde dikilen çiçeklerin bazı vatandaşlarımız tarafından kökünden sökülerek alındığını üzülerek gözlemlemiş bulunuyoruz.İlçemizin doğasına her daim sahip çıkan Başkan ŞENSOY konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirirken; “Gerze’mizin doğasına sahip çıkma ve geliştirme adına büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Ancak, bazı vatandaşlarımız maalesef sergilediği tutumla çevremize zarar veriyor.Gerek yerlere çöp atarak, gerekse doğamıza nefes olma anlamında diktiğimiz çiçekleri kopararak sergilenen tutum ilçemize yakışmayacak görüntülerin oluşmasına sebep oluyor.Bizler, Belediyemiz Serasında yetiştirdiğimiz çiçek ve fideleri dönem dönem vatandaşlarımızla ücretsiz şekilde buluşturuyoruz.Doğasına aşık insanlarla dolu Gerze’de sergilenen bu tutumun önüne geçmek adına cezai işlem çalışmalarını başlatıyoruz.Bu kapsamda çiçeklerimize zarar veren ve koparan kişiler hakkında cezai işlem uygulanacaktır.Gerze hepimizin.Gerze’yi korumak ve güzelleştirmek de hepimizin görevidir.Bu konuda vatandaşlarımızdan biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.