AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KUTLANDI

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından desteklenen ve 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm Avrupada kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası ilçemizde de kutlandı.

Geçtiğimiz yıl bu kapsamda Belediyemizin de destekleriyle Süslü Kadınlar Bisiklet Turu gerçekleştirilirken, Koronavirüs salgını kapsamında izin verilen ölçütlerde gerçekleşen etkinliklerde Süslü Kadınların yanı sıra ilçemizde sportif faaliyet sürdüren kulüplerde aktif bir gün geçirdiler.

Daha sağlıklı bir dünya için gerçekleşen etkinliklerde Süslü Kadınlar ilçemiz İskele Meydanı’nda kurdukları stand önünde gelen ziyaretçilerin bisikletlerini süslerken, Gerze Veteranlar’da Hazırlık Maçı gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında GERDAK ise İnceburun-Sarıkum arası yürüyüş etkinliği gerçekleştirirken, Gerze Yelken ve Su Sporları ise kürek çekerek, Halk Eğitimi Merkezi Kültür ve Spor Kulübü Judo Takımı ise çalışmalarını sürdürerek sağlıklı yaşama katkı sağladılar.

Motorsuz taşıtların az olduğu, sağlıklı yaşamın hayatın her alanında uygulanmasına dikkat çekmek için gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY; “Avrupa Hareketlilik Haftası’nı geçtiğimiz yıl ilk olarak Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’yla kutlamıştık.Bu yıl, ilçemizde ki gönüllü kulüplerin ve Süslü Kadınlar’ın katkılarıyla daha geniş kapsamlı kutladık.Motorlu taşıtların az kullanıldığı, hayatımızın her alanında sağlıklı ve organik yaşamın arttığı bir gün geçirdik.Türkiye Belediyeler Birliği tarafından desteklenen Avrupa Hareketlilik Haftası’na Gerze Belediyesi ve paydaşları olarak renk kattığımızı düşünüyoruz.Bu kapsamda bizlerle birlikte olan herkese teşekkür eder, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutlarım.” Dedi.