Karousa Mantı Gerze’de Yeni Yerinde Hizmetine Devam Ediyor

Karousa Mantı Gerze’de Yeni Yerinde Hizmetine Devam Ediyor

 

    Karadeniz’in şirin ilçesi Gerze yöresinin en özel tatları mantı ve nokulu bir seneyi aşkın bir süredir tüm lezzet severlerle buluşturan Karousa Mantı, ilçenin en işlek yeri Atatürk Caddesi‘nde yeni yerinde açıldı.

    Kurulduğu günden beri eşsiz lezzeti ve kaliteli hizmeti ilke edinen  “Karousa Mantı” yeni restoranında daha konforlu ve geniş bir mekanda müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

    İsmini Gerze’nin Roma dönemindeki adından alan “Karousa Mantı”nın en önemli ayrıcalığı; Türk mutfağının en özel lezzetlerinden mantıyı ustalarının elinden kaliteden ödün vermeden geleneklere uygun reçetelerle sunuyor.

    Karousa Mantı, cevizli ve yoğurtlu mantı çeşitleri yanında yine yöresinin geleneksel tatlarının başında gelen kıymalı veya cevizli üzümlü nokul, hamursuz tatlısı ve su böreği ile müşterilerine hizmet veriyor. Yöresel bir yemek olan ve Gerze Mutfağına özgü enfes lezzeti bulunan Gerze Mantısı, ince açılan hamuru içine konulan bol kıyması ve kapama şekli ile yöresinde “Kulak Hamuru” olarak da anılıyor. Üzerine isteğe bağlı olarak yoğurt veya ceviz serpiştirilerek servis ediliyor.

    Karousa Mantı’da tüm bu usta ellerden çıkan lezzetlerin yanı sıra sabah 06.00 itibari ile kahvaltı ve çorba çeşitleri,  her öğlen ise  anne eli değmiş sımsıcak ve her gün bir birinden farklı lezzetler servis ediliyor.

    Ürünlerinin hepsi işin ehli ustalarının el emeği ile oluşmakta olan Karousa Mantı restoranında hizmet vermek dışında aldığı siparişleri en süratli şekilde evinize de teslim ediyor.

    İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN’le birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “İsmi gibi özel bir işletme olan Karousa Mantı’yı yeni yerinde ziyaret ettik.Gerze’mize özgü Mantı yemek isteyen tüm ziyaretçilerin gerek damak tadı gerekse misafirperverliğiyle memnuniyet duyacağı işletmenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, bol kazançlar dilerim.” Dedi.

    “Karousa Mantı” bir birinden lezzetli tüm çeşitleri ile sizi yerinde ağırlamak için bekliyor.

 

Karousa Mantı…Karadeniz’in şirin ilçesi Gerze’den gelen lezzet…

Çarşı Mah. Atatürk cd. No.5A Gerze/Sinop






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı