40 YILLIK ÖZLEM DİNDİ.NOSTALJİ SİNEMASI GALA YAPTI

40 YILLIK ÖZLEM DİNDİ.NOSTALJİ SİNEMASI GALA YAPTI

 

    Birçoğumuzun çocukluğu, gençliği ve anılarını biriktirdiği yerdir Yazlık Sinemalar.

    Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması ise Gerze’lilerin hatıralarında yer alan, en güzel anılarını biriktirdiği ve 40 yıldır özlem duyduğu yer olarak akıllarda kalmıştı.

    Kültür ve Sanat aşığı olan Gerze’lilerin özlemini dindirmek için harekete geçen Başkan ŞENSOY, Kültür ve Turizm Bakanlığı maddi katkıları ve Sinema Genel Müdürlüğü film desteğiyle Nostalji Açık Hava Sinemasını hayata geçirdi.

    24 Eylül Perşembe gecesi ilçemiz Liman İçi mevkiine hazırlanan alanda açılışı gerçekleşen Nostalji Açık Hava Sineması’na Sinop Valimiz Sayın Erol KARAÖMEROĞLU ve eşi, İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN ve eşi, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur KURT, Mahalle Muhtarları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katılırken, kurdela kesiminin ardından Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Silah Arkadaşları ve Sinema Emekçileri adına 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle anlamlı gece resmen başlamış oldu.

    Programın devamında açılış konuşması gerçekleştiren Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY çocukluk yıllarında Gerze’de ki Yazlık Sinemalarla ilgili anısını anlatırken sözlerinin devamında; “Bizler, çocukluğumuzda Gerze’de Yazlık Sinemalarıyla büyümüş bir nesiliz.Kültür ve Sanat, Gerze’nin olmazsa olmazı, vazgeçemeyeceği bir alandır.

    Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması bundan 40 küsür yıl önce ilçemizde faaliyet sürdürmüş ve çocukluğumuzun, gençliğimizin en güzel anılarında yerini almıştır.Bizler de aynı samimiyeti ve sıcaklığı yaşatarak gelecek kuşaklara aktarma adına Açık Hava Nostalji Sineması Projemizi bugün itibariyle hayata geçiriyoruz.

    Sözlerimin sonuna gelirken, böylesine anlamlı bir özlemi dindirmemizde bizlere destek veren Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY’a, Sinema Genel Müdürlüğü’müze, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’e, AK Parti Sinop İl Başkanımız Sayın Uğur GİRESUN’a ve tabiki sizlere çok teşekkür eder, çocukluğumuzda güzel anılar biriktirmemize vesile olan Sinema Emekçilerini saygıyla yad eder, Gerze Belediyesi Açık Hava Nostalji Sineması’nın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.İyi seyirler.” Dedi.

    Ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekli Türkan ŞORAY ve Kadir İNANIR’ın başrollerinde yer aldığı 1977 yapımı ‘Selvi Boylum, Al Yazmalım’ Filmi izleyiciyle buluştu.

    Rengarenk Tahta Sandalyelerin, çitlerle çevrilmiş alanın aynı şekilde nostaljik aydınlatılması ve Yeşilçam Müzikleriyle muhteşem bir ambiyans oluşurken, sosyal mesafe kapsamında alan içerisinde yer bulamayan vatandaşlarımız Sinema Çevresinden filme ilgi göstererek gecemize anlam kattılar.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı