MANDALİNALAR OLGUNLAŞMAYA BAŞLADI

18 Mayıs tarihinde İzmir/Ödemiş/Bademli Köyü’ne giderek Mandalina Ağaçlarını bizzat kendisi seçerek ilçemize getiren Başkan ŞENSOY, ilk hasadı toplamaya başladı.

İlçemizde İskele Caddesi ve Köşk Caddesi güzergahında dikilen ağaçlar ilk meyvesini verirken, olgunlaşan meyvelerden az miktarda toplandı.

Açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY; “Uzun araştırmalarımız neticesinde Rize Mandalinalarının ilçemiz iklim koşullarına uyum sağlayacağına kanaat getirerek İzmir/Ödemiş/Bademli Köyü’ne gitmiştik.Sonrasında ise Belediye Meclis Üyemiz Ahmet KALFAOĞLU ile birlikte seçtiğimiz Mandalina Ağaçları’nı ilçemize getirerek iklim koşullarına alışması için şaşırtmaya almıştık.Şaşırtma sürecinin sonunda da Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ ile birlikte ağaçlarımızı dikmiştik.Geçen süre zarfında ağaçlar ilçemize renk katarken, iklim koşullarına da uyum sağladığını gözlemledik.Bugün geldiğimiz noktada da ilk meyveleri almaya başladık.Biraz daha zaman geçtikten sonra istediğimiz verimi de alacağız.” Dedi.

Whatsapp Hattı
yasal kayıt, pasaport kaydı