CAMİİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA BAŞKAN ŞENSOY’A ANLAMLI ZİYARET

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiiler ve Din Görevlileri haftası sebebiyle ilçe Müftüsü Bayram KARAR ve Camii Hocaları Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’u makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette Koronavirüs Pandemi süreci boyunca Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a ilçemizdeki ibadethanelerimiz için gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür edilirken Başkan ŞENSOY’da açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanımız yaptığı açıklamada; “1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiiler ve Din Görevlileri Haftası ziyaret gerçekeleştiren ilçe Müftümüze ve Hocalarımıza teşekkür ediyorum.Cami, İslam'ın tebliğiyle birlikte ortaya çıkan ve dünya var oldukça tüm Müslüman aleminin içinde barınacağı İslam mabedidir.Cami, bütün dünyada İslam ve ona inananların alâmet-i fârikası mesabedindedir ve buna bağlı olarak da İslam medeniyetinin aslında bir Cami medeniyeti olduğunu ifade etmek mümkündür.Birlik ve beraberliğimizin pekişmesi adına birleşme yeri olan Camiiler toplumsal dayanışmalarımızın güçlenmesi adına oldukça önemlidir.Bu vesileyle, Camiiler ve Din Görevlileri haftasını kutlarım.” Dedi.

Görüşmenin sonunda İlçe Müftüsü Bayram KARAR tarafından Başkan ŞENSOY’a günün anlamına istinaden “Kur’an Yolu Meali” takdim edildi.