BAŞKAN ŞENSOY’UN DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ŞENSOY’UN DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI

 

  “Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır.

    Hayatın her alanında var olan kadınlar, tarım faaliyetlerinde önemli bir yere sahiptir.

    Günümüz itibariyle tarım sektöründe çalışan emekçilerimizin yarıya yakını kadınlardan oluşuyor. Kadın çiftçilerimizin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi sosyal adaletin sağlanması açısından da önemli bir yere sahiptir.

    Kadınlar, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve sürdürülebilir kalkınma açısından da önemli bir faktördür.

    Ekmeğini topraktan çıkaran, emek ve alın teriyle ülke ekonomisi için katma değer ortaya koyan kadın çiftçilerimize Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şu sözlerini hatırlatmak isteriz; "Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık."

    Bu duygu ve düşüncelerle, emek ve sevgiyle toprağı bereketlendiren kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı