BELEDİYEMİZE ZİYARETLER HES KODU İLE SAĞLANACAKTIR

BELEDİYEMİZE ZİYARETLER HES KODU İLE SAĞLANACAKTIR

 

    İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Eylül 2020 tarihinde yayımlanan genelge ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES (Hayat Eve Sığar) kodu kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

    Bu kapsamda da Belediyemiz Hizmet Binası’na ziyaret gerçekleştirecek vatandaşlarımızın HES Kodu ile sorgulama yaptırmaları gerekmektedir.

    HES Kodu Nedir?


    HES (Hayat Eve Sığar) kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde, COVID-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı kurumlarla ve kişilerle güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir.

    HES Kodu Nasıl Alınır?

    Belediyemiz girişinde de belirttiğimiz üzere HES Kodu sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız Mobil Uygulama ve E-Devlet Uygulaması üzerinden HES (Hayat Eve Sığar) butonuna tıklayarak ekranda karşımıza çıkan adımları izleyerek HES Koduna sahip olacağı gibi,  Kısa Mesaj(SMS) ile ‘HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik No T.C. Kimlik Seri No ve Paylaşım Süresi(Gün Sayısı Olarak) yazıp  ve 2023’e kısa mesaj (SMS) atarak da HES Kodu sahibi olabilmektedir.

    Gerçekleştireceğiniz ziyaretlerde Beyaz Masa İrtibat Bürosu’ndan HES Kodu Sorgulamanızı yaptırmanızı önemle belirtir, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı