“KADINA ŞİDDET DEĞİL, ÇİÇEK YAKIŞIR”

“25 Kasım 1960'da Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele veren üç kız kardeşin tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinden sonra dünyada ardı arkası kesilmeyen şiddet sarmalı karşısında Birleşmiş Milletler 1999 yılında 25 Kasım’ı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü ilan etmiştir.

Dünyanın her tarafında kadınlar aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek amacıyla her türlü şiddete karşı mücadeleyi destekliyorum. Bu doğrultuda hareket ederek ilçemizde yaşayan kadınları zaman zaman çalıştıkları yerlerde ziyaret ederek moral ve çiçek veriyoruz.

Kadına şiddete hayır demeye gerek kalmayacak bir dünyada yaşamak dileğiyle, tüm kadınların bu anlamlı 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nü destekliyorum. Kadına Yönelik Şiddete Hayır.Kadına şiddet değil, çiçek yakışır.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı