GİYSİ PAZARI TAŞINIYOR

19 Kasım 2020 tarihinde ihalesi gerçekleşen ‘Gerze Tarihi Zeytinlik Parkı Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesi’ ve ilçemiz Merkez Camii çevresinde gerçekleşecek Peyzaj Çalışmaları vesilesiyle Giysi Pazarı taşınıyor.

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ÖZ, Belediyemiz Meclis Üyeleri Hamide Ceren ERDOĞAN, Ahmet KALFAOĞLU, Mustafa DORUK, Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal ALTUNEL ve Pazarcı Esnafımız biraraya gelerek durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.

Proje görsellerinin sunumu ve bölge planlamasının yapıldığı görüşmede fikir birliği sağlanırken, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY Giysi Pazarının taşınması hususunda açıklamalarda bulundu.Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “19 Kasım 2020 tarihinde ihalesi gerçekleşen ‘Gerze Tarihi Zeytinlik Parkı Rekreasyon Alanı Millet Bahçesi Projesi’ ve ilçemiz Merkez Camii çevresinde gerçekleşecek Peyzaj Çalışmaları vesilesiyle Giysi Pazarını taşıma kararı aldık.Bu karar doğrultusunda da Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal ALTUNEL ve Pazarcı Esnafımızla biraraya gelerek durum değerlendirmesi gerçekleştirdik.Çalışmaların yapılacağı alan Giysi Pazarı’nın bu zamana kadar ki kullanıldığı bölge olunca Pazarcı Esnafımızı da mağdur etmeme adına Kültür ve Sanat Merkezi’mizin olduğu bölgeye doğru aynı düzenle kaydırma kararı aldık.Nergizli Yalı Caddesi’nde kurulacak olan alanda Zabıta Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları sağlayıp pazarcı esnafımıza bilgilendirme sağlayacak.”dedi.