BAŞKAN ŞENSOY YERİNDE İNCELEDİ

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY tarafından geçtiğimiz aylarda startı verilen ve resmen çalışmaya başlayan Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’nde verimliliğin artması için Çökeltim Havuzu ve Debimetre Tahliye İşlemleri için çalışmalar yürütülmekteydi.

Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi Sorumlusu Uğur ÇETİN ve Tesis Teknisyenimizin belirttiği eksiklikler üzerine İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla Çökeltim Havuzu ve Debimetre Tahliye İşlemleri için Müteahhit firma tarafından çalışmalar başlatılırken, tesisin %70 olan çalışma kapasitesini %100’e çıkarma ve daha uzun ömürlü yaşaması için bu çalışmaların sağlandığı belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan ŞENSOY; “Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdiğimiz Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’nde kesin kabul öncesi eksikliklerin giderilmesi hususunda talepte bulunmuştuk.Bu talep doğrultusunda da İller Bankası Bölge Müdürlüğü katkılarıyla Müteahhit firma tarafından Çökeltim Havuzu ve Debimetre Tahliye İşlemleri için çalışmalar başlatıldı.%70 oranında çalışması kapasitesi gösteren tesis bu çalışmanın akabinde %100 verimliliğe ulaşacak.Ayrıca, daha uzun ömürlü bir tesis olacak.Kesin kabul işleminden öncede tesisimizdeki diğer eksiklikler giderilecek.Gerze’miz böylelikle Alaettin Şahin Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz Kıyı Koruma Projesiyle birlikte Karadeniz Bölgesindeki Mavi Bayraklı tek ilçe konumuna ulaşacak.” Dedi.

Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’nde gerçekleşen modernizasyon çalışmalarında Iskele Mevkii ve Halı Saha Mevkii Tahliyeleri açık olacağından daha temiz bir çevre adına yapılacak çalışmalardan dolayı halkımızdan anlayış bekler, özür dileriz.