ZEYTİNLİK PARKI MİLLET BAHÇESİ’NDE HAFRİYAT BAŞLADI

 ZEYTİNLİK PARKI MİLLET BAHÇESİ’NDE HAFRİYAT BAŞLADI

 

    19 Kasım 2020 tarihinde ihalesi gerçekleşen ve 09 Aralık 2020 tarihinde ihaleyi kazanan Birlik Elektrik İnşaat tekstil Reklam San.Tic.Ltd.Şti. ile Gerze Belediyesi arasında sözleşmesi imzalanan Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi proje alanında hafriyat çalışmaları başladı.

    Gerçekleşen çalışmalarda en başından beri söylediğimiz üzere tek bir Zeytin Ağacına dahi zarar verilmezken yalnızca kuruyan dallar temizlenecek olup, eski trafo binası ve Zeytinlik alanını çevreleyen duvarlar yıkılmaya başlandı.

    Çalışmaların devamında oyun grupları da kaldırılacak olup alan, proje doğrultusunda hazırlanmaya devam edecek.

    PROJENİN ÖNEMİ NEDİR?

   Tarihi Köşk Caddesi Projesi’nde açıklandığı üzere Arnavut Kaldırım Taşları ve baskı beton çalışması kullanılacak olup, ilçemizin tarihini yansıtan Yangın Evleri’nin de bahçe duvarlarında projeye uygun yenilemeler ve dekoratif çalışmalar yapılacak.Unutulmaya yüz tutmuş Gerze tarihini gün yüzüne çıkartmak hedeflenirken,  7’den 77’ye her vatandaşımızın gezintiye çıkarak Sinop manzarasını izleyebileceği Seyir Terası, Çocuk Oyun Grupları ve Yetişkin Dinlenme Alanları’da proje içerisinde yer alacak.

    PROJEDE NELER OLACAK?

    Her yaş grubuna hitap edecek olan projede 9480 m²’lik alan kullanılacak olup, Turizm’de Kalkınmada Öncelikli Yöreler arasında bulunan ve Uluslararası platformda 300 üyeden, Türkiye’de 18 temsilcilikten birisi konumunda olan CitttaSlow Gerze’de Bisiklet Yolu, Yürüyüş Parkuru ve Sosyal Üniteler projeyle birlikte hayat bulacak.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı