ÇİNÇİN USTA YARATICILIĞINI KONUŞTURDU

Zanaatıyla dönem dönem ulusal basının ilgi odağı olan Belediyemiz Demir Atölyesi Ustası Yaşar YILMAZ, Başkan ŞENSOY’un fikri üzerine hayata geçirdiği çiçeklikle bir kez daha becerisini ortaya koydu.

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY tarafından sokak sağlıklaştırması kapsamında geçtiğimiz aylarda çalışmaları başlayan ve tamamlanan Köşk Caddesi Projesi’nde konuşlandırılan çiçeklik vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Bilindiği üzere proje kapsamında Arnavut Kaldırım Taşlarıyla ilçenin tarihi gün yüzüne çıkarken, Bisiklet Yolları, duvarlara uygulanan deniz taşı çalışmaları, peyzaj çalışmaları ve Belediyemiz Marangozhanesinde tamamlanan oturma gruplarıyla Köşk Caddesi Projesi vatandaşların yüksek beğenisini kazanmıştı.

Projeye uygun olarak yeniliklerin yapıldığı ve CittaSlow ruhunun da yaşatıldığı caddede Çinçin Yaşar lakabıyla bilinen Belediyemiz Demir Atölyesi Ustası Yaşar YILMAZ, kullanılmayacak halde olan demirlerden Bisiklet modeli ortaya çıkararak ilgi çekici bir çiçeklik haline getirdi.Işıklandırmanın da uygulandığı çiçeklik vatandaşların yüksek beğenisini kazanırken, çalışmaların farklı bölgelerde de uygulanacağı belirtildi.Bilindiği üzere Yaşar usta geçtiğimiz yıllarda da varilleri onarıp kül bidonu haline getirerek ulusal basına konu olmuştu.

Fikrin sahibi Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY yaptığı açıklamada; “Gerze Belediyesi, alanında birbirinden becerikli ustalara sahip bir kurum.Bu da, yaratıcı fikirlerimizin hayata geçirilmesinde bizlere avantaj sağlıyor.Yaşar Ustamız da yaratıcılığıyla kendini ispat etmiş, becerikli bir ustamız.Geçtiğimiz aylarda kendisine gösterdiğimiz fikri kendi becerisiyle hayata geçirdi.Köşk Caddesi’ne konuşlandırdığımız çiçeklikler herkesin ilgi odağı haline geldi.Böylesine yaratıcı ve zanaatkar ustalarımız sayesinde ilçemizin belirli noktalarında güzel ve anlamlı çalışmalar yapacağız.Ustalarımızın emeklerine sağlık.” Dedi.