GENÇLİK MERKEZİ İÇİN İNCELENDİ

GENÇLİK MERKEZİ İÇİN İNCELENDİ

 

    İlçemizde yıllardır atıl vaziyette duran ve görüntüsüyle ilçemize yakışmayan Öğretmenevi binası sonunda değerlendiriliyor.

    İlçe sahil bandında ilk göze çarpan ve ziyaretçilerin görüntü kirliliği olarak nitelendirdiği Öğretmenevi inşaatında incelemelerde bulunmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ mühendislerle birlikte ziyaret gerçekleştirdi.

    Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ÖZ, Belediyemiz Meclis Üyesi Ahmet KALFAOĞLU, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail KARAMAN ve mühendisler binanın Gençlik Merkezi’ne dönüştürülmesi hususunda incelemelerde bulundu.

    Henüz projenin çok başında bulunduklarını belirten Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada; “Hepimizin bileceği üzere Öğretmenevi Binası olarak bilinen inşaat gerekli sebeplerce tamamlanamamış ve mevcut görüntüsüde ilçemize yakışmayan bir durum halini almıştı.Bu kapsamda da binanın değerlendirilmesi açısından Gençlik Merkezi’ne dönüştürülmesi hususunda fikirlerimizi beyan etmiştik. Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ ve AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur GİRESUN’un da girişimleriyle düşüncelerimiz ciddi bir hal aldı.Bu kapsamda da Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ilgili bakanlık yetkilileriyle birlikte ilçemizi ziyaret ederek binada incelemelerde bulundu.Projede henüz yolun başındayız.Bölgede ki ev sahiplerimizin de içini rahatlatmak istiyorum.Bina yüksekliği mevcudiyetini koruyacak.Yani hane sahiplerini rahatsız edecek bir yükselme planlanmıyor. İl Özel İdaresi’ne ait inşaatın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devri planlanmakta. İnşallah, burası gençlerimizin kendisini geliştirmesi için muazzam bir merkez haline gelecek.İlçemize büyük fayda sağlayacak projenin bu aşamaya gelmesi hususunda ziyaretinde Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet KASAPOĞLU’na, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’e, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur GİRESUN’na, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur KURT’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı