BAŞKAN ŞENSOY’DAN 2.YILDÖNÜMÜ TEŞEKKÜR MESAJI

BAŞKAN ŞENSOY’DAN 2.YILDÖNÜMÜ TEŞEKKÜR MESAJI

 

    “Değerli hemşehrilerim;

     Bugün itibariyle 31 Mart 2019 Mahalli İdareler ve Genel Seçimleri neticesinde sizlerin tercih ve destekleri sonucunda seçildiğim Gerze Belediye Başkanlığı görevinde ikinci yılı geride bırakmış bulunuyoruz.

     Öncelikle, şahsımdan önce ilçemize hizmet etmiş olan Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye Personellerine teşekkürlerimi belirtmek isterim.

     Çünkü hizmet, zorunluluk değil gönüllülük esaslıdır.Bizlerde, Gönül Belediyeciliği anlayışıyla çıkmış olduğumuz bu kutsal hizmet yolunda sizlerle birlikte ilçemizde bir ilki gerçekleştirdik ve göreve bismillah dedik.Göreve başladığımız günden bu yana geçen iki yıllık süre zarfında ilk gün çıkardığım parti rozetimin yerini şanlı Türk Bayrağı’mızla değiştirerek parti ve insan ayrımı gözetmeksizin hizmet verdiğimizi ve bu anlayışla devam edeceğimizi tekrar yinelemek isterim.

     Vaat ettiğimiz projelerin hayata geçirilmesi hususunda da ekip arkadaşlarımla birlikte projelerimizi ilgili Bakanlıklara sunduğumuzu ancak, ilk kazma vurulmadan projeler hakkında açıklamalarda bulunmama hassasiyetini sürdürdüğümüzü de belirtmek isterim.Çünkü, sağlamcı ve gerçekçi vizyon prensibimiz bizlere hayallerimizi gerçekleştirmemizde daha faydalı olmaktadır.Bunun en temel örneğini ise  geride bıraktığımız iki yıllık süreçte hayata geçirdiğimiz projelerde görmekteyiz.

     Geride bıraktığımız 24 ayda ilçe Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’in yoğun çabaları neticesinde 30 km.Doğalgaz hattını sizlerle buluştururken, 2021 yılında da doğalgazın ilçemizde tamamen biteceğini müjdelemek isterim.

     Ayrıca, bu süre zarfında Tarihi Köşk Caddesi Projesi’nin %95’ini tamamlarken, Dolmuş ve Taksi Duraklarımızı da CittaSlow kültürüne uyumlu hale getirdik.Çalışmalarımız bununla da sınırlı değil tabiki.Bu sürede yine araç filomuzu geliştirirken, ilçemizin için bir ilke daha imza atarak 3 km.Sıcak Asfaltı sizlerle buluşturduk.Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu 29 yıllığına tarafımıza kiralayıp, Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’ni de %100 kapasiteye çıkardık.Geçtiğimiz sene açıkladığımız İdemli Mesire Alanı Projesi’nde de büyük mesafeler kat edip, Kıyı Koruma (T Mahmuz) Projesi’nin de % 50 si tamamlandı.Böylelikle Gerze’miz Batı Karadeniz Bölgesi’nin Mavi Bayraklı tek plajı ünvanını elde etmeye yaklaştı.Milli tarım Yerli Tohum Projesi’yle ülke genelinde örnek bir projeye imza atarken, Yeni Mezarlık yerini de ilçemize kazandırırken önemli bir problemi ortadan kaldırdık.

     Şeffaf yönetim anlayışını benimsediğimizi tekrar yinelemek isterim.Bu kapsam da projelerimizde her zaman olduğu gibi bu ilkeyi benimseyerek sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.Bu kapsamda da Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projesi’nde çalışmalar başlamış olup, Kapalı Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Semt Sahası Projeleri’nde ihale süreçleri tamamlanmıştır.

     Alt yapıda önemli yatırımları ilçemize kazandırırken kültürümüzü yansıtma adına da çalışmalarımızı sürdürdük.Bu kapsamda da 40 yıl sonra Açık Hava Nostalji Sineması Projesi’ni hayata geçirerek, gelecek kuşaklara kültürümüzü tanıtıp, o günleri yaşayan büyüklerimizin de anılarını tazeledik.Ayrıca, Adnan Menderes Sanat Sokağı Projesi’nde de sona yaklaşmış olup, çalışmaları ve projemizi en kısa sürede sizlerle paylaşacağız.

     Projelerimiz her zaman devam edecek.Modern Kapalı Pazaryeri, Enerji Tarlası, Modern Otogar,Sanayi Dükkanları ve Tekstilken gibi bir çok projemizde de önemli adımlar attık.Bu projelerimizi hayata geçirerek Gerze’mizi daha modern ve çağdaş bir ilçe haline getirme hedefimiz devam etmektedir.

     Kıymetli Gerze sevdalıları;

     Bu memleketin her bir köşesine sevdalandık.Sevgiyi ve muhabbeti büyüterek kocaman bir aile olduk.Hep birlikte güldük, hep birlikte dertlendik.Ancak, birlik ve beraberliğimizle ayağa kalktık.

     Umudun ve değişimin ilçesi Gerze’de canla başla, heyecanla ve gönülden çalıştığımız bir yılı daha geride bıraktık.Bu süreç içerisinde Belediye Meclis Üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadık.

     Sağlığın ve özgürlüğün değerinin öne çıktığı, yaşamın kıymetinin daha iyi anlaşıldığı bu dönemde yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzun pekiştiğini görüyoruz.

     Destekleriniz ve dualarınızla bu kötü günleri de geride bırakarak yine eskisi gibi samimiyetle kucaklaşacağımız, Covid-19 salgınından biran evvel kurtularak sağlık ve esenlik dolu nice günler geçirmenin dileğiyle tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı