GELECEĞİN BALERİNLERİ GERZE’DE YETİŞİYOR

GELECEĞİN BALERİNLERİ GERZE’DE YETİŞİYOR

 

    Pandemiye karşı her türlü tedbirin alındığı Gerze Belediyesi Konservatuvarı’nda kurslarımız tüm hızıyla devam ediyor.

    Gerze Halk Eğitim Merkezi ve Gerze Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Çini Seramik, Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Kurslarımız devam ederken, Belediyemiz ve Sinop Telvin Sanat Akademi arasından imzalanan protokol kapsamında da Bale Kursumuzun startı verildi.

    Sinop Telvin Sanat Akademi Eğitmeni Tuğçe YILMAZ ile Pandemi tedbirleri kapsamında 4-15 yaş arası balerinlerimiz 3 ayrı grup halinde çalışmalarını sürdürürken mutlulukları gözlerinden okundu.

    BALENİN ÇOCUKLARA FAYDALARI

    Bale sanat dalı çocuğun fiziksel gelişimine yaptığı katkının yanında beyni geliştiren ve konsantrasyonu arttıran disiplinli bir eğitim. Bale eğitimi alanlar daha esnek ve güçlü bedenlere sahip oluyor. Bale kas yapılarını güçlendirerek çocuğun daha hızlı uzamasını ve gelişmesini sağlıyor. Bale eğitimi, duruş (posture) bozukluklarının düzelmesini sağlıyor.

    DAHA HIZLI SOSYALLEŞEN BİREYLER

    Bale eğitimi sırasında yapılan egzersizler taban düşüklüğü, içe basma, bacak deformasyonu ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin iyileşmesine yardımcı oluyor. Bale eğitimi aynı zamanda klasik müzikle yapıldığı için öğrencinin müzik kulağını geliştiriyor, sesleri ve ritimleri tanımasını sağlıyor. Eğitim alan çocuklar daha hızlı sosyalleşen özgüvenli bireyler oluyor.

    Yoğun ilginin oluştuğu bu kursumuzda da Gerze’de kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yaşatılması ve sürdürülmesinden dolayı velilerimiz memnuniyetlerini dile getirirken, Sinop Telvin Sanat Akademi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar KARADUMAN KARSLI’da böylesine anlamlı etkinliklerin yaşatılmasına sonsuz destek vermesi sebebiyle Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a teşekkür etti.

    Kurslar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY ise; “Gerze’mizde Kültürel ve Sanatsal faaliyetleri yaşatma adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.Halk Eğitim Merkezi’mizle yaptığımız protokol kapsamında kurslarımız devam ederken, Telvin Sanat Akademi’yle birlikte de çocuklarımızın  ve gençlerimizin gelişimine yönelik kursları ilçemizde faaliyete geçirmeyi sürdürüyoruz.İnşallah pandemi belasından biran evvel kurtularak çalışmalarımızın sonucunu hep birlikte izleme fırsatı bulacağız.”dedi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı