GERZE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İSRAİL’İ KINAMA MESAJI

GERZE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İSRAİL’İ KINAMA MESAJI

 

    Gerze Belediye Meclisi ortak bir bildiri yayınlayarak İsrail’i kınadı.

    Meclis Başkanı Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un okuduğu bildiride;

    “Mescid-i Aksa ve çevresinde Mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerinde İsrail tarafından Filistin’li kardeşlerimize yönelik olarak başlatılan saldırılarda, yüzlerce masum insan yaralanmış, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu yüzlerce insan ise hayatını kaybetmiştir.

     Uluslararası anlamda Devlet vasfı taşıyan fakat yapmış olduğu saldırılarla, Devletlik vasfını adeta ayaklar altına alan İsrail’in bu saldırıları, Gazze’de ve Filistin topraklarında halen devam etmektedir.

     Uzun zamandır Müslümanları kışkırtmak amacıyla yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam eden İsrail, Filistin’lilerin yaşam haklarını kendi topraklarında gasp etmektedir. İnsani hak ve hukukun ayaklar altına alındığı bu süreçte, Türkiye dışında hiçbir ülke bu katliama tepki vermemiş, hatta bazı ülkeler açık olarak, İşgalci İsrail’e desteklerini açıklamıştır. İsrail, Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça İsrail, zulmünü devam ettirecektir.

     Sözde medeni insan hakları savunucusu olan batılı devletler, yaşanan bu vahşete sessiz kaldıkça, bu zulme ortak olacaklardır. Filistin’lilere zulüm eden İsrail’in ve tüm sorumlularının acilen Uluslararası mahkemelerce yargılanması gerekmektedir. Gerze Belediye Meclisi olarak hemşehrilerimizce bizlere emanet edilen demokratik temsil sorumluluğu çerçevesinde Filistin’lilerin evlerini zorbalıkla işgal eden terör devleti İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları şiddetle lanetliyoruz.

     Bizler, bu zulme asla sessiz kalmayacak, işgalcilere karşı direnen Filistin’li kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz.” Denildi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı