EMEKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

EMEKLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

 

    Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Gerze Halk Eğitim Merkezi’nce hazırlanan el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı.

    Olumsuz hava koşulları sebebiyle Gerze Belediye Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

    Programa Dikmen Kaymakamı/Gerze Kaymakam Vekili Mehmet Nesip MAHİR, Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Belediye Başkan Vekilimiz Hamide Ceren ERDOĞAN, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ÖZ,  Gerze MYO Müdürü Mehmet KESKİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım AKSU, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur KURT, AK Parti Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile AKSU, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Belediyemiz Meclis Üyeleri AK Parti Grubu ve kursiyerler katıldı.

    İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazım AKSU günün anlam ve önemine dair anlamlı bir konuşma yaparken, Gerze Belediyesi ve Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce imzalanan protokol kapsamında açılan kurslara destekten dolayı Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a teşekkür etti.

    Başkan ŞENSOY ise yaptığı konuşmada; “Bilindiği üzere göreve başladığımız günden bu yana İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’müzle protokol imzalayarak Hayat Boyu Öğrenme Kurslarını kanunlara uygun biçimde olması gerektiği gibi faaliyete geçirdik.

    Bu kapsamda Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Oyunları, Çini Seramik Kursu, Çocuk Tiyatrosu ve Yetişkin Tiyatrosu ile birlikte Bale ve Modern Dans Kurslarımızı faaliyete geçirdik.

    Bu anlamda da Çini Seramik Kursumuzun malzeme ihtiyaçlarını, Türk Halk Oyunları Topluluğumuzun Yöresel Kıyafet ihtiyaçlarını, Koro, Tiyatro, Bale ve Dans topluluklarımızın verimini arttırabilmek adına Ses Sistemi ve Işık Sistemi ihtiyaçlarını sağladık.

    Hepimizin malumu üzere 2021 yılı Covid-19 salgını sebebiyle tedbirlerin arttığı bir yıl oldu.Ancak, bizler gerekli tedbirleri alarak kursiyerlerimizin sağlığını en üst seviyede gözeterek kurslarımızı faaliyete geçirdik.

    Bu anlamda da Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Oyunları, Çini Seramik ve Tiyatro Topluluğumuzu Halk Eğitim Merkezi’mizle imzaladığımız protokol çerçevesinde faaliyete geçirirken, Sinop Telvin Sanat Akademi’yle imzaladığımız protokol neticesinde de Bale ve Modern Dans Kurslarımızı, Sakin Tiyatro’yla imzaladığımız protokol kapsamında da Yetişkin Tiyatrosu’nu Faaliyete geçirdik.

    Yaz ayları boyunca da kurslarımızın artarak devam edeceğini müjdelemek isterim.

    Sözlerimin sonuna gelirken ilçemizde sanatı ve sanatçıyı yaşatmak için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğimizi yinelemek isterim.

    Kültürel ve Sanatsal faaliyetlerin ilçemizde devam ettirilmesi hususunda bizlerle iş birliği içinde olan Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yılmaz CEYLAN’a, Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Nazım AKSU’ya, Usta Öğreticilerimiz Melek UYANIK, Ali ERTÜRK, Okan KAYA, Gülbahar KARADUMAN KARSLI, Tuğçe YILMAZ, Can TAZEBAŞ, Fatih ARSLAN’a  ve Gerze Halk Eğitim Merkezi Hizmet Binasında faaliyetlerini sürdüren kıymetli Eğitmenlerimize teşekkürlerimi belirtir, saygılar sunarım.” Dedi.

    Programın devamında Gerze Belediyesi Konservatuvarı/Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Türk Halk Oyunları Topluluğu gösterisini sergilerken, büyük beğeni toplayan gösterinin ardından Judo ve Tekvando Gösterileri gerçekleşti.

    Programın son bölümünde Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren kursiyerlere hediye takdimiyle birlikte Açık Lise Diploması alan öğrencilere diploma takdim töreni sağlandı.

    Etkinlik daha sonra ise Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Hizmet Binası’nda açılan el emeği göz nuru ürünlerin incelenip gezilmesiyle sona erdi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı