BAŞKAN ŞENSOY’DAN TOPLUM VE ÇEVRE SAĞLIĞINA KATKI

BAŞKAN ŞENSOY’DAN TOPLUM VE ÇEVRE SAĞLIĞINA KATKI

 

    Gerze Belediyesi, ilaçların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması için ilçedeki eczanelere "Atık İlaç Toplama Kutusu" dağıttı. Sürdürülebilir çevresel farkındalık çalışmaları gerçekleştiren Başkan ŞENSOY, vatandaşlara çağrıda bulunarak "Evlerinizde bulunan tarihi geçmiş ilaçları eczanelere bıraktığımız atık ilaç toplama kutularına atarak ayrıştırmamıza yardımcı olabilir; toplum ve çevre sağlığına katkıda bulunabilirsiniz." dedi.

    Toplumsal duyarlılık yaratmak için çevreci faaliyetler gerçekleştiren Belediyemiz, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve doğru şekilde imha edilebilmesi için bir çalışma başlattı. Başkan ŞENSOY, Belediyemiz Meclis Üyesi Ahmet KALFAOĞLU ve Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN ile birlikte, ilçe genelinde bulunan tüm eczanelere atık ilaç toplama kutusu dağıttı. Vatandaşlarımız böylece evlerinde bulunan tarihi geçmiş, kullanılmayan ilaçları evlerinin yakınında bulunan herhangi bir eczaneye götürerek bu kutuya bırakabilecek. Komşularımız, ilaçların ayrıştırılması konusunda çalışma gerçekleştiren ekiplerimize de yardımcı olarak çevreye zarar veren tıbbı atıkların atık ilaç toplama kutusu ile kolayca geri toplanabilmesine katkı sağlayacak.

    İlaç atıklarının kontrollü bir şekilde toplanmasının çok önemli olduğunu söyleyen Başkan ŞENSOY; "İçinde kaldığımız ekolojik dengeye zarar veren atık ilaçları yerinde ayrıştırarak bu zararın önüne geçebiliriz. Eczanelerimize bıraktığımız atık ilaç toplama kutularına getireceğiniz günü geçmiş ve kullanılmayan ilaçlarla Gerze’de atık ilaçları artık yerinde ayrıştırarak toplum ve çevre sağlığını korumaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı