NOSTALJİ SİNEMASI SEZONUN GALASINI YAPTI

NOSTALJİ SİNEMASI SEZONUN GALASINI YAPTI

 

    Birçoğumuzun çocukluğu, gençliği ve anılarını biriktirdiği yerdir Yazlık Sinemalar.

    Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması ise Gerze’lilerin hatıralarında yer alan, en güzel anılarını biriktirdiği ve 40 yıldır özlem duyduğu yer olarak akıllarda kalmıştı.

    Kültür ve Sanat aşığı olan Gerze’lilerin özlemini dindirmek için harekete geçen Başkan ŞENSOY, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ve Sinema Genel Müdürlüğü film desteğiyle Nostalji Açık Hava Sinemasını geçtiğimiz sene hayata geçirmişti.

    Bu sezonda onaylanan proje kapsamında ikinci sezonuna giren Nostalji Sineması Züğürt Ağa filmiyle galasını yaptı. Değerli sanatçı Mesut AKTULGA şefliğinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Silah Arkadaşları ve Sinema Emekçileri adına 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başlayan gecenin devamında Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY açılış konuşması gerçekleştirdi.

    Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY çocukluk yıllarında Gerze’de ki Yazlık Sinemaların önemini vurgularken; “Öncelikle  Nostalji Sinemamızda böylesine anlamlı bir geceye katılımlarınızdan dolayı herkese hoş geldiniz diyorum.

    Bildiğiniz üzere Gerze Halk Eğitim Merkezimiz başta olmak üzere diğer paydaş kurumlarla da yaptığımız iş birliği neticesinde ilçemizde faaliyete geçirdiğimiz kurslarla kültür ve sanatı yaşatmaya gayret gösteriyoruz.

    Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, Çocuk ve Yetişkin Tiyatroları, Bale ve Modern Dans, enstruman kursları ve el becerisini geliştirici kurslarla ilçemizde güzel işler başarmaktayız.

    Bunların yanında bir çoğumuzun çocukluğu, gençliği ve anılarını biriktirdiği yerdir Yazlık Sinemalar.

    Mevsim Sineması, Sinema Arkadaş ve Yıldız Sineması ise Gerze’lilerin hatıralarında yer alan, en güzel anılarını biriktirdiği ve 40 yıldır özlem duyduğu yer olarak akıllarda kalmıştı.

    Bizler de ilçemizin en önemli kültürel faaliyetlerinden birisi olan Yazlık Sinemaları sizlerin özlemini dindirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı Katkıları ve Sinema Genel Müdürlüğü film desteğiyle Nostalji Açık Hava Sineması olarak geçtiğimiz yıl hayata geçirdik.

    Böylelikle gelecek kuşaklara güzel hatıralar bırakmak üzere yaşama bir iz bırakıyoruz.

    Güzel anıların başlangıcını yapacağımız bu geceye katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, iyi seyirler dilerim.” Dedi.

    Ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekli usta sanatçı Şener ŞEN’in yer aldığı 1985 yapımı ‘Züğürt Ağa’ Filmi izleyiciyle buluştu.

    Rengarenk Tahta Sandalyelerin, çitlerle çevrilmiş alanın aynı şekilde nostaljik aydınlatılması, Nostalji Kamyoneti ve Yeşilçam Müzikleriyle muhteşem bir ambiyans oluşurken, sosyal mesafe kapsamında alan içerisinde yer bulamayan vatandaşlarımızda Sinema Çevresinden filme ilgi göstererek gecemize anlam kattılar.

 






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı