BAŞKAN ŞENSOY’UN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ŞENSOY’UN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

 

     “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir.

      Demokrasi zincirinin ilk halkası olan ve devlete ihtiyaç duyulduğunda vatandaşlarımızın ilk durağı olan Muhtarlarımız, seçimle başa gelen halkın temsilcileri konumundadır. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder ve devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Bizler mahalli idareciler olarak sürekli muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak şehrimizin ve mahallelerimizin tüm problemlerine mümkün mertebe çare üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz.

      Bu vesileyle, halkımıza hizmet noktasında çok kutsal bir görev sürdüren Muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla kutlar, aramızdan ayrılan ve her daim hizmetleriyle hatıralarımıza yer edinecek olan Muhtarlarımıza da Allah’tan rahmet dilerim.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı