ÇEÇE SULTAN TÜRBESİ RESTORE EDİLİYOR

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinden ilçemize müjdeli haberlerle döndü.

İnanç turizmi açısından oldukça önemli olan Çeçe Sultan Türbesi için girişimlerde bulunan Başkan ŞENSOY, Çeçe Sultan Hazretleri Türbesi’nin restorasyonu hususunda önemli mesafe katetti.

İncelemelerde bulunmak üzere Çeçe Sultan Türbesi’ne ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Erkan ÖZTÜRK ve Mimar Kıvanç KUŞÜZÜ’müne Başkan Vekili Alaattin BAŞ, Belediyemiz Meclis Üyesi Ahmet KALFAOĞLU ve Çevre Mühendisi Uğur ÇETİN eşlik etti.

Çeçe Sultan Hazretlerinin hayatı hakkında bilgi sağlanan ziyarette Türbenin restorasyon çalışmaları hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY ise; “Çeçe Sultan Hazretleri Türbesi inanç turizmi için ilçemizde önemli bir yere sahip.Restorasyon çalışmalarıyla birlikte tanıtımı daha verimli şekilde sağlanarak CittaSlow ünvanı taşıyan ilçemize önemli bir katmedeğer sağlayacak.Gerekli girişimleri sağladık.İnşallah en kısa sürede çalışmalara başlayacağız.”dedi.