ATA TOHUMU SİYEZ ÇİFTÇİYE DAĞITILDI

ATA TOHUMU SİYEZ ÇİFTÇİYE DAĞITILDI

 

    Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY tarafından başlatılan Milli Tarım Yerli Tohum Projesi kapsamında mahsulü elde edilen Siyez Tohumu ücretsiz olarak çiftçiye dağıtıldı.

    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN öncülüğünde başlatılan Türk Tarımı Güçlendirme politikası kapsamında başlatılan Milli Tarım Yerli Tohum Projesi’nde çiftçimizi yerliliğe teşvik etmeye devam ediyoruz.

    2019 yılında başlayan proje kapsamında Belediyemize ait 21 dönümlük arazide bilineceği üzere yerli nohut, mısır ve fasulye ekilmiş, toplanan mahsul ihtiyaç sahipleri ve emekçi kardeşlerimize dağıtılmıştı.

    Projeniz devamında ata tohumu Siyezi toprakla buluşturan Başkan ŞENSOY, Siyez Tohumunu da İlçemiz Kaymakamı Tekin DUNDAR, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur KURT ve vatandaşlarımızla birlikte ücretsiz olarak çiftçilerimize dağıttı.

    Programda konuşma yapan Başkan ŞENSOY; “2019 yılında göreve başlamamızın ardından ilk projelerimizden birisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın sık sık vurguladığı üzere Türk Tarımını güçlendirme adına “Milli Tarım Yerli Tohum Projesi adı altında Yaykıl Köyü’nde bulunan 21 dönümlük Belediye Arazisine  Yerli mısır, nohut ve fasulye ekmekti.

    Hatırlayacağınız üzere buradan alınan mahsulleri de Belediyemiz emekçilerine dağıtmıştık.

    Sonraki dönemde ise yeryüzündeki ilk buğday türü olan ve 12 bin yıl önce kültüre katılan Siyez Buğdayını toprakla buluşturduk.Bilindiği üzere Siyez; Bağırsak, Göz Sağlığı, Anne Sütü, Kolesterol, Sinir ve Sindirim Sistemi ve Kanseri önlemesi gibi saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları içinde barındırmaktadır.

    Milli Tarım Yerli Tohum Projesi’nde ki en büyük amacımız çiftçilerimizi yerliliğe yönlendirmekti.İnşallah sizlere bu hususta verdiğimiz desteğin karşılığını önümüzdeki sene aynı miktarda tohumu sizlerden alarak anlamlandırmış olacağız.”dedi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı