SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDULAR

Bugün, engellerin hep birlikte aşılacağı ve sevginin paylaşıldıkça çoğalıp farkındalığın yaşandığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü.

Engellilerin bir gün değil, her gün hatırlanması düşüncesiyle harekete geçen Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, İlçemiz Kaymakamı Tekin DUNDAR ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur KURT ile birlikte Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ziyarette özel çocuklarımızla biraraya gelen Belediye Başkanımız onlarla sık sık sohbet ederek istek ve temennilerini dinledi.Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama karşı yaşadığı zorlukları en aza indirgemek için çalışmalar yürütüleceğini belirten Belediye Başkanımız bu hususta, ortak fikirler üretileceğini belirtti.

Ziyaretinde konuşma yapan Başkan ŞENSOY; “Öncelikle, engelli kardeşlerimizin bir gün değil her gün hatırlanması temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü aynı duygu ve düşüncelerle paylaşıyorum.Gerze Belediyesi olarak, Engelli kardeşlerimizin yaşamında kolaylık sağlanması adına projelerimiz var.Bu projeleri de hayata geçirmek için çabalayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.Aynı zamanda, toplumsal bilincin oluşması adına da kaldırımlara araç çekilmemesi için tabelalandırma çalışmaları yaptık.Bunun yanında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da yasal prosedür kapsamında evrakları eksiksiz olduğu takdirde tekerlekli sandalye desteğinde bulunuyoruz.Unutmamak gerekir ki engelli kardeşlerimiz her zaman 1-0 öndedir.Çünkü farklı ve özel olan onlardır.Ayrıca, böylesine özel merkezlerimiz gibi bir çok alanda özel kardeşlerimize destek olan uzmanlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum.Çünkü bu gönülden yapılan, sabır ve vicdan gerektiren bir meslektir.Unutulmamalıdır ki; sevgi paylaştıkça çoğalır.Sevgiyle yapılan hiçbir işte aşılamayacak engel yoktur.” Dedi.

Ziyaretin sonunda Özel Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çevresinde incelemelerde bulunan Kaymakam DUNDAR, Başkan ŞENSOY ve beraberindeki heyet günün anısına fotoğraf çekildi.

Programın devamında ise Belediyemizde Engelli Statüsünde görev yapan personelimiz ziyaret edildi.

Belediye Başkanlığı olarak; Engelli bireylerimize sevgi, hoşgörü ve empati ile yaklaşabilmenin hepimizin insani bir ödevi olduğu inancıyla; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelleri beraberce aşabileceğimiz sağlıklı günler dileriz.