ÇEÇE SULTAN TÜRBESİ’NİN DEVRİ TAMAMLANDI

Çeçe Sultan Türbesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İnanç turizmi açısından oldukça önemli olan Çeçe Sultan Türbesi için girişimlerde bulunan Başkan ŞENSOY, Çeçe Sultan Hazretleri Türbesi’nin restorasyonu hususunda önemli mesafe katetmiş ve geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ziyaretle gerekli incelemelere sağlanmıştı.

Ziyarette, Çeçe Sultan Hazretlerinin hayatı hakkında bilgi sağlanan ziyarette Türbenin restorasyon çalışmaları hakkında da fikir alışverişinde bulunulmuştu.

Önemli mesafenin katedildiği projeyle ilgili alakalı açıklamalarda bulunan Başkan ŞENSOY; “Çeçe Sultan Hazretleri Türbesi inanç turizmi için ilçemizde önemli bir yere sahip.Restorasyon çalışmalarıyla birlikte tanıtımı daha verimli şekilde sağlanarak CittaSlow ünvanı taşıyan ilçemize önemli bir katmedeğer sağlayacak.Gerekli girişimleri sağlamıştık.Bu hususta da Türbemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne tapusuyla birlikte devredilmiş durumda.Bundan sonraki süre zarfında plan ve projeler çizilerek ihale aşamasına geçilecek ve aslına uygun şekilde restorasyon çalışmaları başlayacak.Kültür ve Turizmiyle göz kamaştıran Gerze’miz böylelikle inanç turizminde de sınıf atlayacak."dedi.