GEZİCİ ÇANAKKALE MÜZESİ GERZE’DE

Tarihimizin en önemli mihenk taşlarından birisi olan Çanakkale Savaşları’nın günümüzdeki sembolü Çanakkale Müzesi ilçemizi ziyaret etti.

26/28 Aralık tarihlerinde Belediyemiz katkı ve destekleriyle ilçemizde kurulan sergiye Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesiyle öğrencilerimiz ziyaret gerçekleştirirken, ülke tarihimizin destansı mücadelesinde kullanılan savaş malzemelerini yerinde görerek öğrendiler.

Çanakkale Savaşlarındaki malzemelerin gösterildiği sergide çocuklarımız duygu dolu anlar yaşarken Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’a da teşekkür ettiler.

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız; “Çanakkale Savaşları, Bağımsızlığımızın kazanılmasında ki en önemli dönüm noktalarından birisidir.İlçemizde ağırladığımız sergiye çocuklarımızı koordineli bir şekilde getirerek tarihimizi daha yakından hissederek öğrenmelerini sağladık.” Dedi.