ENERJİ TARLASINDA GERİ SAYIM BAŞLADI

ENERJİ TARLASINDA GERİ SAYIM BAŞLADI

 

    Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un en önemli projelerinden birisi olan Enerji Tarlası Projesinde artık geri sayıma geçildi.

    Yaykıl Mevkii’ndeki 12 dönümlük araziye konuşlanacak proje alanında toplam 2850 adet güneş paneli yer alacak.

    Aylık ortalama olarak 1 milyon TL’nin üzerinde gelir sağlayacak proje aynı zamanda da Sinop bölgesinde ilk olma özelliğini taşıyor.

    Proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY; “Belediyelerin en önemli giderlerinin başında enerji giderleri geliyor. Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu konuda yapılabilecek çalışmaları araştırdık. Bu amaçla teknik ekiplerimizle yaptığımız istişareler neticesinde bu işi kaynağından çözmek amacıyla Yaykıl köyünde Güneş Enerji Santrali (GES) yapmaya karar verdik. Bir belediyenin kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için mutlaka bir gelirinin olması gerekiyor. Bu kapsamda 2019 seçimlerinden hemen sonra başladığımız çalışma kapsamında Yaykıl su havzamızda Dünya Bankası kredili güneş enerji santrali (GES) yani enerji tarlası yapıyoruz. Hem bu mevkideki kuyu sularının elektriği ve belediyemizin enerji ihtiyacını karşılamış olacağız. Biz ana hatta elektriğimizi bağlayacağız. Bizim kullandığımız elektrik bedeli buradan düşmüş olacak. Belediyemize yaklaşık  olarak aylık 1 milyon TL gibi bir katkı sağlanmış olacak. 900 KW'lık planlanan ve 12 dönüm üzerinde kurulacak olan enerji tarlamıza 2 bin 850 adet panel yerleştirilecek. Bu ay içerisinde halkı bilgilendirme toplantısı yapacağız ve hemen ihaleye açacağız. Enerji tarlamızın iki ay gibi kısa sürede üretime geçmesini planlıyoruz. Şu anda Kırıkkale'nin Keskin ilçesi ile Sinop'un Gerze ilçesi Türkiye'de Dünya Bankası kredili enerji tarlasını yapan ilk iki belediye olacak. Tüm prosedürler tamamlandı. 5 yıl geri ödemesiz 25 ay vade ile Gerze'miz yeşil enerjiye kavuşacak.”dedi.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı