ENERJİ TARLASI HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ENERJİ TARLASI HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un en önemli projelerinden birtanesi olan Enerji Tarlası Projesi kapsamında Halkı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

İlçemiz Kaymakamı Mehmet Deniz ARABACI, kurum amirleri ve halkımızın katılım gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY; “Belediyelerin en önemli giderlerinin başında enerji giderleri geliyor. Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu konuda yapılabilecek çalışmaları araştırdık. Bu amaçla teknik ekiplerimizle yaptığımız istişareler neticesinde bu işi kaynağından çözmek amacıyla Yaykıl köyünde Güneş Enerji Santrali (GES) yapmaya karar verdik.

Bir belediyenin kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için mutlaka bir gelirinin olması gerekiyor. Bu kapsamda 2019 seçimlerinden hemen sonra başladığımız çalışma kapsamında Yaykıl su havzamızda Dünya Bankası kredili güneş enerji santrali (GES) yani enerji tarlası yapıyoruz. Böylelikle bu mevkideki kuyu sularının elektriği, terfi istasyonlarımızın ve belediyemizin enerji ihtiyacını karşılamış olacağız.

Biz ana hatta elektriğimizi bağlayacağız. Bizim kullandığımız elektrik bedeli buradan düşmüş olacak. Belediyemize yaklaşık  olarak aylık 1 milyon TL gibi bir katkı sağlanmış olacak. 900 KW'lık planlanan ve 12 dönüm üzerinde kurulacak olan enerji tarlamıza 2 bin 850 adet panel yerleştirilecek. Kısa zaman içerisinde ihaleye açacağız. Enerji tarlamızın iki ay gibi kısa sürede üretime geçmesini planlıyoruz. Şu anda Kırıkkale'nin Keskin ilçesi ile Sinop'un Gerze ilçesi Türkiye'de Dünya Bankası kredili enerji tarlasını yapan ilk iki belediye olacak. Tüm prosedürler tamamlandı. 5 yıl geri ödemesiz 25 ay vade ile Gerze'miz yeşil enerjiye kavuşacak.Gerze’mize hayırlı ve uğurlu olsun.

Projenin hayata geçmesinde emeği olan Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr.Nazım MAVİŞ’e, İller Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Emrah BAYDEMİR’e, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Altuğ TAŞDEMİR’e, Çağrı Mektubu ve Bağlantı Anlaşmamızı sağlayan Ferhat ÖZER’e, Fizibilite çalışmalarını yapan danışmanımız Abdulhamit BAĞDAT’a ve proje desteklerinden dolayı Gerze Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür BÜYÜK’e, İmar ve Şehircilik Müdürü Gönül EROL’a, Yazı İşleri Müdürü Mustafa ÖZDEMİR’e , Çevre Mühendimiz Uğur ÇETİN’e  ve Satın Alma Sorumlusu Taylan DALKIRAN’a teşekkür ederim.” Dedi.

Başkan ŞENSOY’un konuşmasının ardından Proje Danışmanı Abdulhamit BAĞDAT ve Ceren İLTER projenin teknik detayları hakkında bilgi aktarırken, vatandaşlarımızın sorularını cevaplandırdılar.






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı