SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ

SAYGI, ÖZLEM VE RAHMETLE ANIYORUZ

 

     Bu gün Gerze’mize 9 yıl hizmet etmiş olan ve 8 Şubat 2008 tarihinde ebediyete irtihal eden Gerze’mizin başarılı Belediye Başkanlarından Sayın Recai KURUOĞLU’nun aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümü.

     Recai Başkan vefatının sene-i devriyesinden Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY, Recai KURUOĞLU’nun oğlu Utku KURUOĞLU, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ÖZ, AK Parti Grubu Belediyemiz Meclis Üyeleri ve çalışma arkadaşları tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

     "Gerze’mizi sayısız hizmetle buluşturan, rahatsızlık geçirdiği zamanda dahi ilçemize hizmet için plan ve projeler üreterek girişimde bulunan Recai KURUOĞLU, hem Belediye Başkanlığı hem de insani açıdan kesinlikle örnek alınması gereken birisi olarak hafızalarımızdaki yerini korumaktadır.

     Recai Başkan, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin dediği gibi; “Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol” anlayışı içerisinde doğduğu köyü unutmayan, benliğini her daim açık yüreklilikle söyleyen bir anlayış içerisinde olmuştur.

     Çünkü, ATATÜRK’ün dediği gibi; Köylü milletin efendisiydi, üretendi, çalışandı.

     Dediğim gibi, örnek alınması gerekendi Recai Başkan.

     Bilineceği üzere bizler de geçmişimize sahip çıkma adına ilçemizde bir çok projeyi hayata geçirdik.Bunlardan birtanesi de ilçemiz Recai KURUOĞLU Bulvarı güzergahına konuşlandırdığımız ve üzerinde merhum Belediye Başkanımız Recai KURUOĞLU’nun resmi ve isminin olduğu granit mermerdir.Aynı şekilde, ilçemizde 1963-1967 yılları arasında görev yapmış Belediye Başkanı Muzaffer MIZRAKLI’nın da anı kitabesini Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projesi’nde ki kendi diktiği zeytin ağaçlarının içerisinde konuşlandırdık.Bu şekilde ilçemizde emeği geçen kişilerimizin ismini yaşatmaya gayret göstermekteyiz.

     Ulu Önder ATATÜRK’ün dediği gibi; “Geçmişine sahip çıkmayan milletler, yok olmaya mahkumdurlar.”

     Bu vesileyle bizler hiçbir ayrım gözetmeksizin geçmişimize sahip çıkarak, ilçemize değer katmış değerlerimizin hatıralarını yaşatmak için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha yinelemek isterim.

     Bu duygu ve düşünceler eşliğinde ilçemizin önemli simgelerinden olan merhum Belediye Başkanımız Sayın Recai KURUOĞLU’nu vefatının 14.yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anar, ailesi başta olmak üzere tüm Gerze halkına bir kez daha sabırlar dilerim."

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı






gerze fotoğrafları
Whatsapp Hattı