SIFIR ATIK, GELECEĞE DEĞER KATTIK

Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçemizin 26 farklı bölgesine Giysi, Ayakkabı, Oyuncak, Tekstil ve Kitap Kutusu kazandırdık.

Proje kapsamında geri dönüşümün sadece cam, kağıt ve plastikden ibaret olmadığı, ilaveten atık yağların, pillerin, giysi ve tekstil atıkları, elektronik atıkların toplanarak milli ekonomiye kazanılması esas alınmıştır.

Çevre Mühendisimiz Uğur ÇETİN ve firma ile birlikte Geri Dönüşüm Kutularını inceleyen Başkan ŞENSOY projeyle ilgili yaptığı açıklamada; “Üzerinize olmayan, giymekten bıktığınız, eskiyen kıyafetlerinizi, ayakkabılarınızı eskidi diye çöpe atmayın. Artık ikinci el kıyafetler için de kumbara var.  Gerze Belediyesi kıyafet, oyuncak, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Ayrıca bu kumbaralarımıza yıpranmış kitap atarak geri dönüşüme katkı sağlanabilecek.İlçede 26 noktaya (her mahalleye) yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetler, geri dönüşümle ülke ekonomisine katkı sağlayacak olup, hayır çarşısı projemizin de temelini oluşturacaktır.Kurulacak olan sıfır atık atölyemizde bu ürünler temizlenip, yıkanıp, ütülenip hayır çarşısına gönderilecektir.Böylelikle de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.” Dedi.

GİYİLMEYEN KIYAFETLER ÇÖP’E DEĞİL KUMBARAYA ;

Projemizin hayata geçmesiyle, gardıropların bir köşesinde kalmış kullanılamayan giysi ve tekstil ürünleri geri dönüşüm merkezine gönderilecektir.    Vatandaşlarımızın buraya bırakacakları mont, kazak, pantolon, ayakkabı gibi eşyaları ayrıştırarak kullanılamayacak durumdaki giysileri, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Her projemize olduğu gibi halkımızın Giysi Kumbarası Projesi’ne de destek olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız giysi kumbaralarının içerisine elektronik eşya, ıslak giysi, kitap, yanıcı madde ve evsel atık atmamalarıdır.

Whatsapp Hattı

sinop web tasarım sinop erkek öğrenci yurdu sinop kız öğrenci yurdu sinop kız yurdu arslan pansiyon sinop