KADINLARA ÜCRETSİZ KETEM HİZMETİ

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olarak kabul edilen kanser hastalığında erken teşhisin önemine istinaden Gerze Belediyesi ve Gerze Toplum Sağlığı Merkezi ortak çalışma yürüttü.

Önlenebilir bir hastalık olan ve erken teşhis sonucu birçok kanser hastasının sağlığına kavuştuğunu ifade eden Gerze Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY, bu amaç doğrultusunda Gerze Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte ortak bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.

Başkan ŞENSOY yaptığı açıklamada, "Kanserin elbette çeşitli nedenleri var. Birçok alışkanlığımızı değiştirmemiz gerekebiliyor. Burada unutulmaması gereken tedavi süreci ve maliyetleri düşünüldüğünde erken teşhis bir kez daha önem kazanıyor. Kanserli hasta sayısının ve kansere bağlı ölümlerin her geçen gün artması ve toplumu tehdit eden bir soruna dönüşmüş olması üzüntü verici durumda.

Gerze Belediyesi ve Gerze Toplum Sağlığı Merkezi olarak bizler de bu hastalığın erken teşhis ile önüne geçebilmek için ortak bir çalışma başlattık.Yenikent Köyü’nden taşıdığımız kadınları Gerze Toplum Sağlığı Merkezi’ne getirerek inceleme başlattık.Neler yapılabileceğini ve neler yapılması gerektiğini kendileriyle paylaşarak kadınların yanında olacağız. Yeter ki tedavisi erken teşhis ile mümkün olan bu illetten kadınlarımızı kurtaralım.Bu anlamlı işbirliği için İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr.Rümeysa Nur KÜÇÜK’e teşekkür ederim." dedi.

Whatsapp Hattı

sinop web tasarım sinop erkek öğrenci yurdu sinop kız öğrenci yurdu sinop kız yurdu arslan pansiyon sinop