BAŞKAN ŞENSOY’DAN 3.YILDÖNÜMÜ TEŞEKKÜR MESAJI

“Değerli hemşehrilerim;

Bugün itibariyle 31 Mart 2019 Mahalli İdareler ve Genel Seçimleri neticesinde sizlerin tercih ve destekleri sonucunda seçildiğim Gerze Belediye Başkanlığı görevinde üçüncü yılımızı geride bırakmış bulunuyoruz.

Öncelikle, şahsımdan önce ilçemize hizmet etmiş olan Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye Personellerine teşekkürlerimi belirtmek isterim.

Çünkü hizmet, zorunluluk değil gönüllülük esaslıdır.Bizlerde, Gönül Belediyeciliği anlayışıyla çıkmış olduğumuz bu kutsal hizmet yolunda sizlerle birlikte ilçemizde bir ilki gerçekleştirdik ve göreve bismillah dedik.Göreve başladığımız günden bu yana geçen üç yıllık süre zarfında ilk gün çıkardığım parti rozetimin yerini şanlı Türk Bayrağı’mızla değiştirerek parti ve insan ayrımı gözetmeksizin hizmet verdiğimizi ve bu anlayışla devam edeceğimizi tekrar yinelemek isterim.

Vaat ettiğimiz projelerin hayata geçirilmesi hususunda da ekip arkadaşlarımla birlikte projelerimizi ilgili Bakanlıklara sunduğumuzu ancak, netlik kazanmadan projeler hakkında açıklamalarda bulunmama hassasiyetini devam ettirdiğimizi de belirtmek isterim.Çünkü, sağlamcı ve gerçekçi vizyon prensibimiz bizlere hayallerimizi gerçekleştirmemizde daha faydalı olmaktadır.Bunun en temel örneğini ise  geride bıraktığımız üç yıllık süreçte hayata geçirdiğimiz projelerde görmekteyiz.

Geride bıraktığımız 36 ayda Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’in öncülüğünde ekip arkadaşlarımızın da  yoğun çabaları neticesinde 50 km.Doğalgaz hattını sizlerle buluştururken, %98’e ulaştığımız doğalgazın 2022 yılında tamamen biteceğini müjdelemek isterim.

Ayrıca, bu süre zarfında Tarihi Köşk Caddesi Projesini tamamlarken, Dolmuş ve Taksi Duraklarımızı da CittaSlow kültürüne uyumlu hale getirdik.Çalışmalarımız bununla da sınırlı değil tabiki.Bu sürede yine araç filomuzu geliştirirken, ilçemiz için bir ilke daha imza atarak 3,5 km.Sıcak Asfaltı sizlerle buluşturup, kaldırımlarımıza 4734 m.Baskı Beton çalışması uygulayarak ömürlük hale getirdik.Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu 29 yıllığına tarafımıza kiralayıp, Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’ni de %100 kapasiteye çıkardık.Geçtiğimiz senelerde açıkladığımız İdemli Mesire Alanı Projesini tamamlayıp sizlerin hizmetine sunarken, Kıyı Koruma (T Mahmuz) Projesi’nde de teslim alma aşamasına geldik. Böylelikle Gerze’miz Batı Karadeniz Bölgesi’nin Mavi Bayraklı tek plajı ünvanını elde etmeye yaklaştı.Milli tarım Yerli Tohum Projesi’yle ülke genelinde örnek bir projeye imza atarken, Yeni Mezarlık yerini de ilçemize kazandırıp önemli bir problemi ortadan kaldırdık.

Şeffaf yönetim anlayışını benimsediğimizi tekrar yinelemek isterim.Bu kapsam da projelerimizde her zaman olduğu gibi bu ilkeyi benimseyerek sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.Bu kapsamda da Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi Projesi’ni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat KURUM’un teşrifleriyle açarken, Kapalı Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Semt Sahası Projeleri’nde de son aşamaya geldik.Aynı zamanda Sinop Caddesi güzergahında elektrik direklerini yer altına alıp Bulvar Projemiz için temeli atmış olduk.

Alt yapıda önemli yatırımları ilçemize kazandırırken kültürümüzü yansıtma adına da çalışmalarımızı sürdürdük.Bu kapsamda da 40 yıl sonra hayata geçirdiğimiz Açık Hava Nostalji Sineması Projesi’ni sürdürerek gelecek kuşaklara kültürümüzü tanıtıp, o günleri yaşayan büyüklerimizin de anılarını tazeledik.Ayrıca, Adnan Menderes Sanat Sokağı Projesi’nde de 1.etap çalışmalarını tamamladık ve 2.etap çalışmaları için startı verdik.Aynı zamanda ilçemizde sanatçıyı ve sanatı yaşatma adına da yaptığımız işbirlikleri kapsamında Gerze Belediyesi Konservatuvarında kurslarımız ve etkinliklerimiz devam etmekte.

Projelerimiz her zaman devam edecek.Bu kapsamda sektör ve iş istihdamı konusunda ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Tekstil Kent Projesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’tan söz aldık.Ayrıca ilçemizde uzun yıllar atıl vaziyette bulunan Öğretmenevi binası için gerekli girişimler sağlandı ve Gençlik Merkezine dönüştürülmesi hususunda son aşamaya gelindi.Aynı zamanda Gerze Balıkçı Barınağının kapasite artırımı ve Hurmadibi Mevkii Dalgakıran İnşaatı için projemizi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’ne teslim ettik.Yeni nesil enerjiyi de ilçemize kazandırarak Çağrı Mektubu onaylanan Enerji Tarlası Projemizi de hayata geçireceğiz.

İlçemizi kalkındırma adına çözümler üretmeye devam edeceğiz.Otogar yerini Belediyemiz bünyesine cüzi bir miktar karşılığında satın alırken Otogar Yeri ve Sanayi Sitesi Dükkanları hususunda da önemli bir virajı geçmiş bulunuyoruz.Modern Kapalı Pazaryeri gibi bir çok projemizde de önemli adımlar attık.Bu projelerimizi hayata geçirerek Gerze’mizi daha modern ve çağdaş bir ilçe haline getirme hedefimiz devam etmektedir.

Kıymetli Gerze sevdalıları;

Bu memleketin her bir köşesine sevdalandık.Sevgiyi ve muhabbeti büyüterek kocaman bir aile olduk.Hep birlikte güldük, hep birlikte dertlendik.Ancak, birlik ve beraberliğimizle ayağa kalktık.

Umudun ve değişimin ilçesi Gerze’de canla başla, heyecanla ve gönülden çalıştığımız bir yılı daha geride bıraktık.Bu süreç içerisinde Belediye Meclis Üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadık.

Sağlığın ve özgürlüğün değerinin öne çıktığı, yaşamın kıymetinin daha iyi anlaşıldığı bu dönemde yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzun pekiştiğini görüyoruz.

Destekleriniz ve dualarınızla daha da iyi bir Gerze için çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtir, sizleri saygıyla selamlarım.”

Cevat ŞENSOY

Gerze Belediye Başkanı

Whatsapp Hattı

sinop web tasarım sinop erkek öğrenci yurdu sinop kız öğrenci yurdu sinop kız yurdu arslan pansiyon sinop